В "Пътешествие към най-удивителните библиотеки по света" ще се впуснат деца от Асеновград

7212
В "Пътешествие към най-удивителните библиотеки по света" ще се впуснат деца от Асеновград
Снимка: БГНЕС

Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград ще участва в Националната библиотечна седмица. Целта на кампнията е да се популяризира библиотечната дейност и библиотеките да бъдат припознати като места за учене през целия живот и най-вече места за четене.

Тази година стартът на Националната библиотечна седмица съвпада и с професионалния празник на библиотекарите. Съответно в аеновградската библиотека ще се проведат немалко инициативи. А целта е същата - да се популяризира дейността на библиотекаря.

Библиотеката в Русе с проект за хора с увреждания

Агенцията за хората с увреждания към Министерство на труда и социалната политика финансира проект на Регионална библиотека „Любен...

Едно от най-атрактивните събития е предстоящата презентация за деца на тема „Пътешествие към най-удивителните библиотеки по света“. Пред малките посетители ще бъдат представени малко познати уникални разкази и исторически данни и факти за възникването на библиотечната дейност. Децата ще се запознаят с вида и функциите на огромни библиотеки по света. Кога точно да очакват събитието малчуганите, предстои да разберем, информира кореспондентът на Actualno.com от Асеновград.

Междувременно стана ясно, че първият носител на значката „Посланик на библиотеките“ в Асеновград е председателят на комисията по култура в Общинския съвет в града Крум Марков. Титлата му бе връчена по повод професионалния празник на библиотекаря. Марков бе награден лично от директора на Градската библиотека в Асеновград Милена Марковска. Освен това, тя връчи и официално благодарствено писмо за партньорство на представителят на Областен информационен център Пловдив Митя Иванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини