В Смолян кметът разреши хладилника за бедни и дори го напълни с храна

8182
В Смолян кметът разреши хладилника за бедни и дори го напълни с храна
Снимка: БГНЕС

За разлика от кметовете в Русе и Пловдив, които наредиха да се премахне хладилникът с храна за бедни, кметът на Смолян Николай Мелемов го напълни с продукти, предаде БГНЕС. 

В Смолян хладилникът бе поставен между Първо СОУ " Св.св. Кирил и Методий" и бар " Верту" в стария център на града. В него има олио, захар, консерви, леща, боб, кашкавал, пити с късмети, баклава, сладкиши, сирене - всичко това, за да имат бедните храна за празниците.

Ученици от Пловдив ще пълнят хладилника за бедни всеки ден до Коледа (ОБНОВЕНА)

Учениците от Езикова гимназия "Иван Вазов" в Пловдив са твърдо решени да не оставят нито ден празен хладилника за бедни, поставен в цен...

Понеже хората се стесняват да отидат там и да вземат пред всички, млади хора от Смолян са се включили в инициативата "Ако си дал" и ще разнасят продукти на възрастни. 

Според Мелемов, благотворителност и бюрокрация нямат и не бива да имат нищо общо, а християнските добродетели ни призовават да бъдем милосърдни и добри. Така той отговаря на реакциите по други градове.

Над 30 града в страната се включиха в инициативата да се оставят храни за бедни в хладилници на видно място.

Припомняме, че на 22 декември Областната дирекция по безопасност на храните премахна хладилника за бедни, който бе поставен предния ден в центъра на Русе. Инициативата под мотото „Ако си дал…“ се провали в навечерието на Коледа, тъй като се оказа, че не са спазени редица изисквания за съхраняването и контрола на оставените във витрината ястия и продукти.

Дарителският проект за раздаване на храна на 15-годишния Мино търси съмишленици

В Пловдив днес (22 юли) ще се случи благотворително раздаване на храна като част от проекта “Ако си дал”. Инициативата пред...

В Пловдив пък инициативата "Храна за бедни" продължи само три-четири преди хладилникът да бъде разбит, а след това беше разпоредено да бъде премахнат със заповед на кмета на града Георги Тотев. Малко по-късно един от създателите на инициативата "Ако си дал" Стефан Чолаков призова градоначалника на Пловдив да намери подходящо място за хладилника, така че да стане част от доброто и да помогне на съгражданите си.

Снимка: Хладилникът за бедни в Русе

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини