Виа Понтика 2013 с акцент върху събитията в Сирия

12409
Виа Понтика 2013 с акцент върху събитията в Сирия

Шестият фестивал на младите в изкуството Виа Понтика 2013 ще се проведе в Балчик от 3 до 13 септември.

Художници,  музиканти, театрали, фотографи,  кинодейци, ще представят своите професионални търсения, които ще осеят целия град с изложби представления, концерти и прожекции. В тазгодишното издание акцентът е върху кукленото изкуство. В международната селекция е включен специално поканения спектакъл на Академичния Театър от Ростов на Дон „Вишнева градина" от А.П.Чехов, както и отличеният с „Аскеер 2013" за Дебют моноспектакъл на младия актьор Димитър Живков. За първи път част от програмата в тазгодишното издание ще се проведе и в КК "Албена".

Тази година във фестивалната програма са включени четири изложби на студентите от Национална Художествена Академия, четири концерта на студентите от Национална Музикална Акдемия „Панчо Владигеров", пет спектакъла на студентите от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов", като два от тях са премиерни заглавия за Фестивала - „Сън в лятна нощ" от Уилям Шекспир и „Рейс" от Станислав Стратиев, предаде КРОСС.

Наред с трите национални академии, Сдружението с нестопанска цел „COMMONSTEP" също представя свои проекти - фотографска изложба, документални филми, музикално изпълнение, както и изложба на децата, настанени в центровете за бежанци в България, които акцентират върху продължаващите вече повече от две години събития в Сирия.

Пловдивският Фолклорен ансамбъл „Тракия" също се присъединява към програмата на Фестивала и ще изнесе два фолклорни концерта, чиято програма е наситена с музикални и танцови номера от различните фолклорни области в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини