X
 
 

Консорциум от 4 фирми поема мащабния проект за антична вила „Армира“  

2350 0
Консорциум от 4 фирми поема мащабния проект за антична вила „Армира“  
Снимка: Евгения Чаушева/Actualno.com
Консорциум от четири фирми е избран да изпълни всички дейности по инженеринговата поръчка за проектиране, строително-монтажни работи (СМР) и консервационно-реставрационни работи на антична вила „Армира“ в Ивайловград.

В консорциум „Армира 2020“ участват фирмите „САТПРО“ ООД, „Вейл Конструкции“ ЕООД, „Стройекспрес–НН“ ООД и „Стройинвестконсулт София“ ЕООД. На практика той е бил почти без конкуренция, защото само за първата позиция е имало и друг кандидат - фирма "Пи Ес Пи" ЕООД.

Стойността на проекта след проведената процедура възлиза на 7,6 млн. лв. с ДДС, като дейностите са разделени на три обособени позиции.

Първата е за подобектите - антична вила "Армира", археологическия комплекс западно от нея, посетителския център и околното пространство. Тя е спечелена с оферта за почти 6 млн. лв. с ДДС.

Три радостни новини зарадваха ивайловградчани в последния ден на 2019 г.

В последния ден на 2019 г. кметът на Ивайловград Диана Овчарова съобщи добри новини за общината чрез своя фейсбук профил. Те са свързан...

Втората позиция касае наблюдателната кула и е за близо 700 000 лева с ДДС. Третата е изграждане на алея, разширяване на посетителски паркинг и обръщало за автобуси на стойност 915 600 лв. с ДДС.    

Археологическият обект е с обща площ от 22 511 кв.м. и е паметник на културата. Недовършената водонапорна кула е с площ от 10 489 кв.м. За осигуряването на допълнителен паркинг ще се използва имот с площ от 4923 квадрата.

Целта на проекта е благоустрояване на територията, консервация, реставрация, социализиране и експониране на археологическите обекти в нея - недвижима културна ценност от национално значение, а също така ремонт и реконструкция на съществуващия сграден фонд и неговата адаптация.

Голямата част от финансирането е осигурено от ОП „Региони в растеж“ с проект „Развитие на туристически атракции“, а собственото участие на общината – до 1,5 млн. лв., се обезпечава чрез заем от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“.

Actualno.com

Етикети: