10 сладки плода, с които да внимавате, ако искате да запазите фигурата си

10001
10 сладки плода, с които да внимавате, ако искате да запазите фигурата си
Снимка: iStock/Guliver

Плодовете определено са здравословен продукт, който се препоръчва за използване във всяка здравословна диета. Плодовете са фибри, влага, витамини, полезни микроелементи. Но не забравяйте, че в много видове има много захар, което означава калории. Ето защо, ако отслабвате или имате проблеми с нивата на кръвната захар, трябва да смекчите консумацията на тези плодове.

1. Смокини

В 100 грама смокини има около 75 калории, но те са много богати на хранителни вещества. Ако вашата диета не е твърде строга, можете от време на време да ядете смокини, но в ограничени количества. 

2. Банан

Този плод е богат на фибри, витамини, но има прилично количество въглехидрати, един банан - около 100 калории. Не се увличайте с банани при вашата диета, за да не съсипете всички усилия.

3. Грозде

Най-вкусния сладък салам с банани

Който каже, че не обича прословутия сладък салам ще ни излъже... Автентичен български десерт, които се предава от поколение на поколени...

Гроздето е източник на витамин С и много минерали, но е с високо съдържание на захар и прилично количество калории. Струва си да се спазва мярката.

4. Кокос

Кокосът стана популярен през последните години, съставът му е много полезен, например, той съдържа мед, манган. Ако, обаче, отслабвате, имайте предвид, че има много кокосова каша и огромно количество не особено здравословни мазнини.

5. Сини сливи

Много полезно нещо, в сините сливи има много минерали - фосфор, магнезий, калций, витамини. Но калориите в сините сливи са прилични и трябва да ги консумирате внимателно.

Лесна рецепта за бананов хляб

Напоследък банановия хляб е връх в домашната кулинария. Всъщност, името хляб не е точно за него, това е по-скоро кекс. Днес ви представ...

6. Авокадо

Авокадото е много мазен плод, в него има малко захар, но заради мазнините съдържанието на калории е високо. Трябва да ядете авокадо, но в малки количества.

7. Фурми

Малко по-малко от 300 калории има в сто грама фурми, така че не се увличайте с тях. Освен това има доста противопоказания за употреба. 

8. Райска ябълка

7 причини да ядете банани ВСЕКИ ДЕН

Здравословната храна понякога наистина не е особено вкусна, но това със сигурност не важи за бананите. Освен, че са много вкусни и заси...

Отличен плод, който има благоприятен ефект върху храносмилателния тракт и организма като цяло. Но ако имате проблеми с бъбреците, пикочните пътища, наднорменото тегло, трябва да ограничите количеството.

9. Манго

Мангото съдържа много фибри, витамини, но също така много калории и захар. Яжте го умерено, за да не навредите на фигурата си.

10. Боровинка

По отношение на плодовете боровинките са водещи по количество захар в тази категория. Но от друга страна, те съдържат много антиоксиданти, вещества, които нормализират работата на мозъка, сърдечно-съдовата система, имунитета и очите. Просто яжте малки количества боровинки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Кои чайове ще ви помогнат в борбата с напълняване

Кои чайове са изключително полезни за здраво сърце

Кои са най-полезните чайове за черния дроб

5-те най-лоши закуски за здравето

Билката, която е полезна при почти всяка болест

Защо не е полезно да се ядат само плодове?

Плодовете, които НЕ трябва да се ядат след 50 години

Листата и цветовете на този плод са полезни за простатата - берете ги през пролетта

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com