5 храни, които всеки на 40 години трябва да консумира за по-бързо отслабване

34638
5 храни, които всеки на 40 години трябва да консумира за по-бързо отслабване
Снимка: iStock/Guliver

Смятате ли, че е трудно да свалите килограми? А да ги задържите? Когато навършите 30 години, естествено започвате да губите мускулна маса на всеки 10 години. За съжаление, намаляването на мускулната маса улеснява натрупването на мазнини. Наред с въвеждането на постоянни физически упражнения, има някои необходими промени, които трябва да направите в диетата си, за да ускорите изгарянето на мазнините. Според диетолози тези пет храниш ще ви помогнат за по-бързо отслабване през 40-те години.

1. ЛЕНЕНО СЕМЕ

Лененото семе е чудесен източник на омега-3 мастни киселини. Да не говорим, че те са пълни с фибри. Изследванията показват, че консумацията на около 30 грама фибри дневно може да подпомогне усилията ви за отслабване. Според експери фибрите подпомагат чувството за ситост, без да се налага да намалявате калориите.

Естествени методи за отслабване

2. ПЛОДОВЕ

Ако искате да отслабнете през 40-те си години, помислете дали да не добавите малко пресни малини, къпини, ягоди или боровинки към овесените си ядки, киселото мляко или смутито. Или пък се насладете на чаша горски плодове с капка мед за закуска. Плодовете съдържат впечатляващ набор от хранителни вещества, а когато се добавят към здравословния начин на живот, те могат да насърчат загубата на тегло. Плодовете съдържат високо съдържание на вода, антиоксиданти, които помагат при възпаления, и фитохимикали. Само в една чаша къпини има 8 грама фибри, а в една чаша малини - 9,8 грама фибри.

3. АВОКАДО 

Наред с високото съдържание на вода, плодовете съдържат фибри, които имат минимално количество калории и авокадото не е изключение. Твърди се, че хората, които ядат авокадо, консумират повече зеленчуци и плодове в ежедневието си, както и по-малко храни, които съдържат добавена захар. Проучване разкрива, че изяждането на половин авокадо с обяда може да ви помогне да се чувствате сити през следващите три до пет часа.

Методи за бързо отслабване – мит или реалност

4. ЯДКИ И СЕМЕНА

Когато се консумират в умерени количества, ядките и семената са изключително лесна и здравословна закуска, която да включите в диетата си за отслабване. Експерти казват, че те са богати на фибри, протеини и здравословни мазнини. Според тях тези "естествени храни" са пълни с фитохимикали и хранителни вещества. Микронутриентите в ядките и семената включват антиоксиданти като церотеноиди, токофероли (витамин Е), флавоноиди и ресвератрол. Освен това изследванията показват, че консумацията на ядки може да доведе до по-голяма загуба на тегло и до повишена чувствителност към инсулина.

6 страхотни начина за моментално отслабване

5. КИСЕЛО ЗЕЛЕ

Накрая, но не на последно място, имаме кисело зеле, което се приготвя от ферментирало зеле. Тази вкусна храна съдържа както пробиотици, така и пребиотици, обясняват експерти. Има много причини, поради които киселото зеле може да ви помогне да отслабнете. То няма много калории, нискомаслено е и е пълно с фибри, които подпомагат чувството за ситост. Това ще ви помогне да се предпазите от нездравословен глад и ще ви държи сити за по-дълго време през деня. Освен това съдържащите се в киселото зеле пробиотици могат да намалят усвояването на мазнините. В допълнение към ползите за намаляване на теглото, киселото зеле съдържа ключови хранителни вещества като желязо, фолат, манган, витамин С, витамин К1, мед и калий. 

Източник: Eatthis

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com