Методи за бързо отслабване – мит или реалност

6210
Методи за бързо отслабване – мит или реалност
Снимка: iStock/Guliver

Всяка жена поне веднъж в живота си е опитала тази или онази диета, различни лекарства за отслабване и какво ли още не, в името на това да има тънка талия. Всеки е чувал за стотици методи за бързо отслабване. В тази статия ще разгледаме истината или измислицата за методите за бързо отслабване.

Методи за бързо отслабване – мит или реалност

Не е тайна, че най-ефективният начин за борба с наднорменото тегло са аеробните упражнения, придружени от правилно хранене. От телевизионните екрани, интернет, непрекъснато говорят за нови методи за бързо отслабване.

И така, какви са тези методи, вижте сега:

Бърза диета

Само за 4 седмици отслабване с 15-20 кг

Повечето съвременни диети и диети се базират на килокалориите, които тялото получава и изразходва. Често тези диети са придружени от фи...

Това са диети, които ви позволяват да свалите омразните килограми само за няколко дни. Монодиетите са много известни. В тях се използват един и същ продукт.

Какво се случва в такъв случай?

Човек получава по-малко калории. На такива диети е позволено да се приемат не повече от 600-800 калории на ден. Ако продължите да живеете същия живот, изразходвайки повече от 1500 калории на ден, тогава изгарянето на мастните запаси става бързо, през първите дни. Първо губите вода, а след това и мазнини в тялото.

Забележка: Не можете обаче да седите на такива диети повече от 3 дни, в противен случай рискувате здравето си. Първо, витамините и минералите престават да навлизат в тялото в пълен обем и това ще се отрази на косата, ноктите и кожата. Второ, в определен момент тялото спира да изгаря собствените си мазнини и метаболизмът се забавя.

Спирайки диетата ще ви се ска да се нахвърлите на храната, а изгарянето на калории ще е още по-трудно. Това се получава йо-йо ефекта, а два ли искате да постигнете него! Така този метод за бързо отслабване отпада!

Нормално тегло: Защо не всеки трябва да отслабне?

Понякога полагаме твърде много усилия, за да се отървем от няколко килограма. Наистина ли са излишни тези килограми? И какво означава и...

Следващият метод са различните "чудодейни" хапчета за отслабване и чайове. Рекламата казва, че можете да отслабнете, през нощта. Но, дали е така? Ако имаше лекарство в природата, което да отговаря на абсолютно всички и да помага за отслабване, тогава нямаше да има дебели хора. Тези лекарства включват различни вещества, които подобряват метаболизма. Не мислете, обаче, че след като ги изпиете, веднага ще започнете да отслабвате. Те действат само в комбинация с правилно хранене и физическа активност, а с правилното хранене можете да отслабнете и без тях. Наред с това такива лекарства скрият редица опасности. Не всички от тях са безвредни за здравето. Има случаи, когато хората са получавали паразити или различни заболявания. Така става ясно, че за повечето от тях няма никакъв смисъл. Ето защо, преди да купите такива лекарства, помислете дали имате нужда от тях?

Следващият метод са уредите за упражнения, които ви помагат да отслабнете, докато лежите на дивана. Разбира се, получавате известно свиване на мускулите. Това, обаче не е достатъчно, за да отслабнете. За да постигне красива фигура, трябва да поработите върху нея, да извайвате като скулптор. Това, дори лежейки на дивана е почти невъзможно да се направи. И така, опитвали ли сте някога да ядете торта всеки ден и да лежите по гръб, цял ден? Можете ли да отслабнете по този начин? Същото е и с "магическия" симулатор. В допълнение към него се нуждаете поне от балансирана диета.

Е, последният вариант е аеробното упражнение. Фитнес клубовете обещават, че загубата на тегло ще се случи моментално. Вярно ли е? Какво е аеробно упражнение? Това е метаболизъм, в който участва кислород. И, както ви е известно, мазнините се изгарят само в присъствието на кислород. Състои се от продължително и средно интензивно натоварване. За да е очевиден ефектът, трябва да бягате или да карате колело поне около час. Това е така, защото първите 20 минути енергията на въглехидратите се изразходва, но по-късно мазнините се включват активно. Сега интервалните тренировки станаха много модерни. Редувате висок и нисък интензитет. Това ви позволява да укрепите сърцето и подобрява метаболизма. Изгарянето на мазнини е доста бързо, но има уловка. При висока интензивност може да настъпи мускулна загуба.

Когато избирате един от тези методи, помислете дали имате нужда от него. Бързото не означава дългосрочно! Разбира се, в спешни случаи може да се подложите на строга диета, но тогава трябва да се измъкнете от нея правилно. В противен случай, може да спечелите здравословни проблеми, които няма да са толкова лесни за разрешаване. И ако мечтаете за красива фигура, то отделете време, за да овладеете правилното хранене, научете се да избирате физическа активност за себе си и не забравяйте да пиете течност - 1,5-2 литра дневно.

Успех в начинанието!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим
Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Пържените кюфтета са едно от най-хубавите угощения в кухнята. И тук сме ви подготвили феноменална рецепта, за да станат сочни и да се топят в устата,...