6 мита за пилинга, в които е време да спрете да вярвате

2376
6 мита за пилинга, в които е време да спрете да вярвате
Снимка: iStock/Guliver

Дълбокото почистване на кожата е задължителна процедура, която трябва да се прилага редовно. Абразивните скрабове травмират кожата, докато модерните пилинги почистват старателно и деликатно. Пилингът ви позволява да премахнете мъртвия слой и да направите кожата гладка, стимулирайки обновяването на клетките. Пилингите са различни: механични, химически (с киселина), лазерни (ексфолиране с температура), ултразвукови. Винаги е имало много слухове и митове около тази процедура. Ето най-често срещаните:

1. Кожата се травмира

Агресивният състав на пилинга се е използвал само в самото начало, модерните компоненти са по-деликатни и нежни. Съответно, дори не се появяват микротравми на кожата, за разлика от скарба. Пилингите, които сега са балансирани по състав, имат подходящи варианти и за много чувствителна кожа.

2. Необходимо е време за възстановяване

Това също се отнася за пилинги от миналото, когато кожата се нуждаеше от време, за да си почине от агресията на компонентите. Тя лекува се дълго време, възстановява се, гледката беше доста плашеща. Пилингите от ново поколение съдържат много противовъзпалителни елементи, така че кожата заздравява бързо. Освен това специалистът избира пилинг въз основа на индивидуалните характеристики на кожата.

3. Не може да се използва върху суха кожа

Сухата кожа също се нуждае от грижи и дълбоко почистване, но съставът за нея трябва да бъде подбран с особено внимателно. Пилингът трябва да е деликатен, мек, в този случай мъртвите клетки и пилингът определено няма да са проблем. Добрият пилинг също намалява броя на бръчките, подмладява, това важи особено за сухата кожа. 

4. Не може да се направи през лятото

Не всички пилинги са забранени през лятото, дълбоко проникващите пилинги наистина правят кожата уязвима. Но повърхностните са напълно разрешени. Просто трябва да сте сигурни, че използвате кремове за UV защита и внимавате с тена - в никакъв случай не трябва да допускате изгаряне.

Всичко, което трябва да знаете, за да имате хубави и поддържани крака

Педикюрът е козметична процедура, която се е превърнала в рутина и е станали задължителна за дамите, които държат на добрия външен вид....

5. Може да се направи без подготовка

Това твърдение има смисъл само за тези, които са на сто процента сигурни, че не са алергични към нито един компонент от състава. Ако няма такава увереност, е важно да преминете тест за чувствителност, алергична реакция. Извършва се от козметик, ако се появи нещо негативно, кожата може да се подготви за пилинг или да се избере различен състав.

6. Можете да го направите сами

Пилингите трябва да се извършват от специалисти с медицинско образование, дори обикновени курсове за козметик не са подходящи. Освен това, не бива да правите дълбоки пилинги у дома сами. В противен случай никой не може да гарантира безопасността на кожата ви. Качествената диагностика може да бъде извършена само от специалист, особеностите на дермата са трудни за отчитане без специално образование и умения. Ако се случи нещо непредвидено, ще ви бъде оказана помощ и положени нужните грижи.

Процедурата пилинг в съвременната си версия е много необходимо и полезно нещо. Основното нещо е да направите всичко правилно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com