X
 
 

7 начина, които ще ви помогнат да се наспивате пълноценно

10960 3
photo of 7 начина, които ще ви помогнат да се наспивате пълноценно
Снимка: GettyImages
Пълноценният и здрав сън е изключително важен. След дълъг и изморителен ден, единственото, от което имате нужда е просто да легнете и да заспите, нали?

Сънят ви дава енергия и сили да се справите със задачите си през утрешния ден, укрепва имунната система и спомага за намаляването на стреса. Сигурни сме, че искате да се радвате на здрав сън, за това сме подготвили няколко съвета, които ще ви помогнат много.

Вижте какво се случва с органите ни докато спим

Позитивният ефект на съня върху физическото и емоционалното състояние на организма е резултат от цяла каскада от биохимични процеси, пр...

Ето ги и тях:

1. Оставете телефона в другата стая - Спрете да спите до телефона си, защото той влияе неблагоприятно върху качеството на съня. Също така, когато мобилното устройство е около вас, просто можете да се просегнете и да започнете да разглеждате нещо, а това ще попречи да заспите. Забравете за използването на телефона поне час преди лягане.

2. Измийте добре лицето си - Нощта е времето, през което лицето ви има възможността да си отпочине и възстанови. Погрижете се по него да няма абсолютно никакъв грим, замърсявания и различни кремове.

3. Поемете си дълбоко въздух - Преди да заспите си поемете дълбоко въздух. По този начин ще стимулирате блуждаещия нерв, който активира части от нервната система. По този начин значително ще намалите стреса.

Откриха най-полезната поза за сън

Сънят на страни е вреден за гръбначния стълб, и повишава вътреабдоминалното налягане в стомаха, каза главният кардиолог на свободна пра...

4. Хапвайте 2-3 часа преди лягане - Задължително трябва да има интервал от време между лягането и вечерята. Не хапвайте късно вечер, защото тогава храната не може да бъде преработена напълно от организма, а това е възможно да попречи на съня ви. Вечерята непосредствено преди лягане може да бъде причина за киселини, кашлица и запушен нос.

5. Погрижете се да няма светлина - Изгасете абсолютно всичко, което излъчва някаква светлина. Дори е препоръчително да пуснете щорите, за да бъде напълно тъмно в стаята. Най - незначителния източник на светлина е възможно да ви събуди в момент, в който просто не сте готови за това. Погрижете се това да не се случва.

6. Събуждайте се естествено - Звукът на алармата причинява истински стрес и доста често е причина за започвате деня си без никакво настроение. Опитайте се да се събуждате естествено. По този начин ще се чувствате значително по - отпочинали и ведри.

7. Не приемайте добавки - Определено това не е най - добрата идея, дори да става въпрос за мелатонин. Всъщност все още не е доказно, че той е безвреден и че може да се приема постоянно. Уверяваме ви, че можете да се справите и без тези медикаменти. Има толкова много други варианти. Има храни, които стимулират съня. Също така има и различни начини на дишане, които спомагат лесното и бързо заспиване. Тази вечер вместо хапче, опитайте нещо подобно.

Тези храни ще ви помогнат за по-здрав сън

Яденето и пиенето за по-добър сън означава не просто избягване на кофеин и тежки храни, предизвикващи киселини през нощта. Определени х...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  -Звънът на будилника ми действа като изстрел!; -Как, веднага скачаш от леглото и се обличаш?; -Не! Лежа като умрял!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Събуждайте се естествено - Звукът на алармата причинява истински стрес и доста често е причина за започвате деня си без никакво настроение. Опитайте се да се събуждате естествено." И как става това?!?
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Нагласи си радиото или телевизора да се включват автоматично на любимата ти станция.
  : 0 !
missing image
6-те зодии, родени да бъдат сами

За повечето хора самотата е бреме, свързано с вътрешни преживявания, емоционален психологически страх и липсата на положителни перспективи....