Ако правите това всеки ден, зъбите ви ще бъдат искрящо бели

6396
Ако правите това всеки ден, зъбите ви ще бъдат искрящо бели
Снимка: iStock/Guliver

Кой не мечтае за бели зъби като на телевизионна знаменитост? Не си мислете обаче, че само богатите и известни хора могат да си позволяват холивудска усмивка. Професионалното избелване на зъби в дентална клиника е само един от начините да сбъднете мечтата си. А за другите домашни средства за искрящо бели зъби ще ви разкрием в следващите редове. Продължете да четете, за да разберете какво трябва да правите всеки ден.

Да започнем с хигиената на устната кухина. Всички знаем, че трябва да мием зъбите си по два пъти на ден. Но колко от нас знаят, че ако обтрием зъбите с малко кокосово масло след измиването им с паста, това ще ги полира, избели допълнително и ще предотврати полепване на частици от храна по тях през деня? Не ви трябва много от маслото – използвайте количество с големината на грахово зърно.

8 грешки в денталната грижа, които вредят на зъбите

Над 2 милиарда души в световен мащаб страдат от развалени зъби. Голяма част от хората правят ежедневни грешки относно грижата за зъбите...

Друг трик да запазите зъбите си бели и чисти, е като се жабурите всеки ден с 1 с.л. качествен зехтин. Правете го след измиване на зъбите. То допринася за по-красива усмивка, по-свеж дъх и по здрави венци.

Със значително по-бели зъби ще можете да се похвалите и ако всеки ден дъвчете по 1 розичка суров карфиол или броколи. Тези зеленчуци стимулират отделянето на повече слюнка, която по натурален начин почиства зъбите и ги избелва. Други храни, които трябва да приемате всеки ден за искрящо бели зъби, са киселото мляко и ябълките.

Ако искате да се сдобиете с много бели зъби за кратък период, денталните специалисти препоръчват и използването на електрическа четка за зъби всеки ден. Тази джаджа моментално ви спасява от зъбната плака и неприятните петна по зъбите, дължащи се на употребата на цветни храни, кафе, цигари, алкохол. Подобно е и действието на така наречения дентален (зъбен) душ, който се използва всеки ден за пречистване на устната кухина, венците и зъбите. Той е изключително подходящ за хората с брекети, които по-трудно могат да запазят зъбите си бели.

За жалост, много от напитките, които приемаме, са главните виновници за бързото пожълтяване на зъбите. Ето защо зъболекарите препоръчват да ги пием със сламка. По този начин предпазваме не само белотата на зъбите, но и емайла, който непрекъснато е атакуван от киселинни храни и напитки.

Зъболекар каза начинът, по който хората НЕ ТРЯБВА да си мият зъбите

Зъболекарят Маркус Фелбер разказа как да не си миете зъбите, за да не навредите на здравето на устната кухина. В интервю за списание &...

Много ефикасни средства за бързо избелване на зъбите в домашни условия са содата бикарбонат и активен въглен. Можете да ги използвате, но не и всеки ден, тъй като въздействието им може да  е агресивно към зъбите. Веднъж в седмицата обаче може да добавяте по щипка сода към пастата за зъби. Изчеткването с нея ще освежи дъха ви и ще избели зъбите с няколко нюанса.

Активният въглен пък можете да смелите на прах и да го смесите с 1 ч.л. кокосово масло. С тази смес измийте зъбите много добре. Избелващия ефект ще с проличи веднага.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com