Американски ветерани ще трансплантират пенис

9501
Американски ветерани ще трансплантират пенис
Снимка: Thinkstock

Американски лекари от университета Джон Хопкинс възнамеряват да проведат първата в САЩ операция по трансплантация на пенис. Те се готвят да оперират американски военнослужещ, чиито гениталии пострадали при взрив на самоделна бомба в Афганистан, съобщава New York Times.

Лекарите ще вземат пенис от мъртъв донор и ще го присадят на пациента. Очаква се операцията да продължи повече от 12 часа. По време на нея специалистите ще съединят от два до шест нерва, шест или седем вени и артерии, като ще провеждат всички операции под микроскоп. Сега специалистите активно тренират върху трупове за да са напълно готови за истинската операция.

Неизвестен спонсор дава 100 млн. долара за първата трансплантация на глава

Неизвестен спонсор е готов за преведе около 100 млн. долара за провеждането ана операцията по трансплантиране на главата на 30-годишния...

Впоследствие лекарите ще следят състоянието на пациента и ще въвеждат препарати, необходими, за да не отхвърли имунната система новия орган. След това те ще се опитат да възстановят чувствителността на пениса, уринирането (в началото ще бъде поставен катетър), а след това и възможността пациентът да прави секс и да зачева деца.

Операцията е експериментална и се заплаща изцяло от университета Джон Хопкинс. Планира се да бъдат проведени общо 60 такива операции. Според статистиката в САЩ от 2001 до 2013 година 1367 военни са получили травми на пениса.

Първата в света успешна операция по трансплантация на пенис беше проведена в Кейптаун през декември 2014 г. Мъжът с присадено достойнство успя да зачене дете.

 

Мъж получи ново лице в най-сложната трансплантация

Хирурзи от медицинския център "Лангон" при университета на Ню Йорк са извършили най-мащабната до днес трансплантация на лице. Пациентъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com