Болките в гърба или кръста може да са сигнал за нещо по-сериозно

16888
Болките в гърба или кръста може да са сигнал за нещо по-сериозно
Снимка: https://unsplash.com

Едни от най – често срещаните оплаквания, свързани с болежки, са именно болките в гърба или кръста. Вярно е, че обикновено те се появяват с напредването на възрастта и износването на организма ни, но причините не винаги са тези. Понякога болката в гърба може да е сигнал за нещо по – сериозно. Не преписвайте всичко на напредналата възраст и износването. В тази статия ще ви представим някои от възможните усложнения, които може да са причина за появата на тази болка. Вижте кои са те:

1. Туберкулоза (спинална туберкулоза или туберкулозен спондилит) – туберкулозата е определена като белодробно заболяване, но тя може да засегне и гръбначния ни стълб. Първоначално болката се появява в гръдния кош. Съпровожда се със скованост на горни и долни крайници. Възможна е и пълна парализа. Появяват се и мускулни спазми.

Как да носим дамската чанта, за да не предизвиква болки в рамената и гърба

Дамската чанта разкрива социалното положение, възрастта, професията и дори характера на жената. Тя е любим аксесоар на дамите. Повече о...

2. Аневризма – тя може да бъде вродена или придобита. Най-общо казано аневризмата представлява разширение на кръвоносен съд, при който има опасност от разкъсване. Обикновено протича безсимптомно, но има и симптоми, които могат да се проявят, за да ни сигнализират, че нещо не е наред. Например: кръвоизливи, болки при притискане на тъканите, които са в близост, болки в гърба, притискане на гръбначни прешлени и др.

3. Метастази или тумори – болката тук не се усеща само в областта на гръбначния стълб, но и в тази на горните и долните крайници, както и в някои вътрешни органи. Болежките не изчезват дори в състояние на покой. Възможно е да се засилват през нощните часове. Гръбначните тумори обикновено се развиват бързо и понякога диагностицирането им представлява трудност.

4. Остеохондроза – остеохондрозата е свързана с функционирането на ставния хрущял и образуването на костите. Често се бърка със симптоматиката на дисковата херния. Проявява се в това, че областите около гръбначния стълб са силно напрегнати и твърди. Болката се засилва при наличието на движение.  

Важно е да се отбележи, че тази статия не може да замени консултацията при специалист. Симптоматиката, описана в по – горните редове, няма за цел да поставя диагноза. Ако забележите, че при вас съществува проявление на някои от посочените признаци, желателно е да се обърнете към специалист. За да се диагностицират посочените заболявания, са нужни редица изследвания. Лечението също се определя от квалифициран лекар и е съобразено със индивидуалните особености на организма ви. Също така някои методи на лечение може и да са помогнали на ваш познат, но при вас ефектът от тях да е съвсем различен. Обръщайте внимание на знаците, които тялото ви подава.

4 начина да се отървете от болки в кръста без лекарства

Хроничната болка често е изтощителна. Но медицинското лечение в повечето случаи не носи облекчение.  Американски учени са установ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com