Брекети: сигурен път към прави зъби и красива усмивка!

26079
Брекети: сигурен път към прави зъби и красива усмивка!
Снимка: https://www.marinovadental.com/

Здравата и красива усмивка носи увереност и самочувствие. Когато зъбите ни са прави, се усмихваме по-често и неусетно позитивните емоции започват да се увеличават. Последните проучвания сочат, че процентът от хората, нуждаещи се от ортодонтско лечениe, е около 45%. Тази цифра е дори по-висока за случаите, при които казусът не е видим без посещение при зъболекар. Когато става дума за изправяне на зъби, носенето на брекети е едно от най-популярните решения.

Защо брекети?

Ако в миналото хората имаха колебания да носят брекети поради начина, по който биха изглеждали с тях, то днес изглежда, че това е по-скоро преимущество. Все по-модерно е да личи, че полагаме грижа за своята визия. Брекетите са белег, че искаме да подобрим своя външен вид, а това е нещо, което само по себе си трябва да носи позитивизъм.

Слагането на брекети не отнема много време, а процедурата е напълно безболезнена. Зъбите се полират и почистват, след което брекетите се залепят върху тях. Регулярните срещи с лекаря ортодонт контролират хода на лечението и неусетно постигаме правите зъби, за които винаги сме мечтаели.

Брекетите биват метални и естетични. Пациентът може да избере цвят, който му харесва и така от обикновен метод за изправяне на зъбите, те могат дори да се превърнат в моден аксесоар.

Ето какво казва за този метод на изправяне на зъби д-р Маринова от дентална клиника Marinova Dental (зъболекар в жк Изток, София)

„Продължителността на лечението с брекети е около 1-2 години. Някои хора смятат, че това е труден период за поддържане на орална хигиена, но истината съвсем не е такава. Много пациенти подобряват хигиенните си навици именно поради носенето на брекети. В хода на лечението те трябва да ползват конец и междузъбна четка, а за някои това е първият път, в който прибягват до такива пособия. Другото, което мога да изтъкна от своя опит, е че когато се използват подвижни методи за изправяне като Invisalign, се разчита прекалено много на волята на пациента. Ако той системно не слага алайнерите, лечението може да се забави. Освен, че като цена брекетите са по-предпочитани, те са и фиксирани за зъбите, което гарантира успешния резултат.“

Чрез брекети правите зъби са нещо напълно постижимо. Днес разкрасителните процедури са изключително популярни, но усмивката винаги ще остане най-важният компонент на красивото лице. Ортодонтия в Marinova Dental се практикува от най-добрите специалисти в страната. Свържете се с тях още сега на www.marinovadental.com  или на +359877883422.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com