Български билков препарат се бори с COVID и грип

16505
Български билков препарат се бори с COVID и грип
Снимка: www.healthedu.eu

Български лекари патентоваха продукт комбинация от хранителни добавки и  билкови екстракти, който може да подпомогне организма в борбата с COVID, грип и други вирусни инфекции. Тя е абсолютно безвредна и съдържа само натурални екстракти и добавки. Още с пускането й на пазара свършва за броени дни, а създателите признават, че не са очаквали такъв успех –  на ход са преговори за продажбата й Австрия, запитвания има и от други държави.

Зад Corviral стоят опитът и знанията на двама български лекари – проф. д-р Иво Петров, един от най-известните кардиолози у нас, и д-р Камен Стойчев, чиято страст е изучаването силата на природата и използването й за решаване на различни здравословни проблеми. Създаден е в разгара на ковид-кризата, когато целият свят усилено търси начин да спаси хората от коварния вирус, тестват се лекарство след лекарство, а ваксината още е мираж. Първоначално го изпробват върху себе си, близки и колеги, изложени на чест контакт с ковид-пациенти. От 20 лекари и сестри, приемащи продукта, не се разболява нито един! 

Една от първите е и 96-годишната баба на д-р Стойчев. „Имаше температура, болки в гърлото и леко покашляне. Бях изключително притеснен за нея заради възрастта, но след два дни ударна доза  от по 9 капсули на ден нямаше и следа от оплакванията“, споделя той. “Corviral има най-благоприятно въздействие, ако приемът започне още при първи симптоми. Пробвахме го и при 28 души, диагностицирани с COVID-19, които се повлияха много добре”, разказа още той. До момента производителите са получили обратна връзка от 15 000 души, приемали продукта, като отзивите на всички са отлични

Д-р Стойчев

Освен, че би могъл да облекчи симптомите на вируса, благодарение на своя състав, добавката е добър вариант за предпазване, не само от коронавирус, но и от грип и сезонни вируси. Може да се приема профилактично в преходните сезони, когато имунитетът на организма отслабва. „Аз лично вземам по три капсули два часа преди да отида на място с много хора“, разказва д-р Стойчев. Лични лекари изписват препарата и на хора, които се възстановяват след COVID – за подсилване на имунитета.

Идеята за създаването на препарата хрумва на проф. Петров от публикации на учени, които доказват, че билки успешно блокират развитието на тежка симптоматика при заразени с коронавирус. Правят проучване на различните видове комбинации и създават формула с  внимателно и специално подбрани растителни екстракти, витамини и минерали, чиято синергия води до изключително силно и бързо действие: екстрактът от листата на хининово дърво алкализира средата и защитава клетката от вируса. Продуктът включва и екстракт от глог, за който кардиолози твърдят, че предпазва сърдечносъдовата система. Има и ябълков пектин. Той спомага за здравословното състояние на стомашно-чревния тракт, което пък е изключително важна предпоставка за функциониране на имунната система. Формулата на успеха включва също витамин С, цинк, селен и джинджифил – вече познати средства за борба с вируси. Продуктът съдържа и извлеци от корените на мушкато и глухарче. Друго вещество, което е използвано в битката с COVID-19 в Китай, е амониевият глициризинат, съдържащ се в билката женско биле - той има мощно противовъзпалително действие.

Когато споделят по телевизията първите резултати от проучването, ефектът е изненадващ – Corviral буквално свършва в аптеките. Налага се спешно да произведат още, за да ги заредят и в момента нужните количества са осигурени, като може да се поръчва и онлайн през сайтовете на аптеките-партньори. Всички приходи от продажбите създателите влагат в завод в Ботевград и разкриват поточна линия – с идеята да направят масово производство и техните открития да достигнат до широк кръг хора. В момента работят върху други продукти, в които да използват силата на природата за успешното справяне с различни здравословни проблеми. 

Corviral е хранителна добавка и не замества здравословното хранене. Продуктът се продава в аптеките. Статията е информативна и не може да замести преглед или консултация със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com