Часът, в който се събуждате посрещ нощ, може да предвещава опасно заболяване

3822
Часът, в който се събуждате посрещ нощ, може да предвещава опасно заболяване
Снимка: iStock/Guliver

Лекарите познават от древни времена, а съвременната наука потвърждава, че събуждането по едно и също време през нощта е сигнал за здравословни проблеми.

Прекарваме една трета от живота си в сън. Добрият сън е много важен за вашето здраве и цялостно благосъстояние. Това е време за възстановяване, според лекарите здравословният сън може да забави процеса на стареене.

Всеки човек има свой вътрешен часовник - времето, когато си ляга и когато се събужда. Но какво се случва, когато започнем да се събуждаме ненужно по едно и също време през нощта?

Теория на Фън Шуй

Дори в древен Китай лекарите твърдят, че човешкото тяло, редовно събуждащо се в определено време, информира главата за определен орган или състояние на духа.

Ако имате трудности със заспиването или без основателна причина не можете да се отпуснете, повишеното ниво на адреналин е виновно. Това е хормон в човешкото тяло, изисква постоянно освобождаване. Според Фън Шуй такова състояние се приписва на човек, който трябва да вземе много важно решение.

През нощта жлъчният мехур произвежда горчива течност, която е от съществено значение за храносмилането и усвояването. Постоянните събуждания между 11:00 и 1:00 означават, че жлъчният мехур дразни нещо. Традиционната китайска медицина свързва това с чувство на безпокойство, безпокойство и негодувание.

Проблемите със съня засягат и тези, които страдат от астма или други дихателни заболявания. Веднага след полунощ дишането става по-рядко, отколкото през деня, по-малко кислород влиза в тялото и се отделя по-малко въглероден диоксид.

Когато човек заспи, тялото му продължава да работи. В много ранните сутрешни часове телата ни се прочистват от токсините, които усвояват през деня. Черният дроб е отговорен за детоксикацията. Така че, ако сънят ви е нарушен от един до три сутринта, тогава трябва да обърнете внимание на състоянието на черния дроб.

Непрекъснат дискомфорт

Нашите дробове са движещата сила зад пълненето на кръвта ни с кислород. Те работят особено интензивно от три до пет сутринта. Така че, ако се събудите в толкова ранен час, обърнете внимание на белите си дробове. Бъдете внимателни към себе си. Според статистиката най-често се случват инфаркти около 4 часа сутринта. Причината за това е, че кръвта става по-плътна и клетките й започват да се слепват.

Между 5:00 и 7:00 тялото ни бавно се пробужда и се подготвя за ежедневни дейности. Какво се случва с тялото? Кръвното налягане отново се повишава, пулсът се ускорява и ние ставаме по-активни. Но ако по това време не се събудите, за да бързате да работите, събуждането може да означава вашите чревни проблеми. Китайската медицина съветва да преразгледате живота си, да помислите за нещо важно, да разберете какво е ценно за вас. А останалите да си отидат без жал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com