Да победиш магнитните бури е много лесно - с тези ключови съвети трудното ще мине

44740
Да победиш магнитните бури е много лесно - с тези ключови съвети трудното ще мине

Тежките и неприятни магнитни бури са истинска напаст за сериозен процент от хората. В този много полезен за вас текст обаче ще откриете абсолютно всичко, което ви е от първостепенно значение, за да се преборите с тях. Както и за ваше ползване ще ви посочим начин, по който да разбирате винаги навреме с точност в кой момент ще се явят магнитни бури.

Колко процента от населението е под влиянието на магнитните бури и защо

Има изграден консенсус, че близо 50 % от хората имат проблеми с магнитните бури, а в последните десетилетия броят им расте. Не всички от тях са наясно, че неразположението им, повишената нервност, крехкият сън, физическа слабост и меланхолия, липса на концентрация, са повлияни или подсилени от магнитните бури. При немалко хора различни видове дискомфорт стават факт дори ден или два преди избухването на магнитната буря, а при други - в окото на бурята.

Но нищо от това не е толкова страшно - всеки може да се приспособи и тушира реакцията си към магнитната буря, ако придобие първокласни навици и използва различни тактики за справяне със ситуацията. Истината е, че тези навици са адски полезни и ще повлият на доброто ви здравословно състояние по такъв начин, че не само когато се разразяват магнитните бури, а винаги в ежедневието да сте в много добра кондиция. Затова тук ще ви предоставим всичко, което ви е изключително важно да знаете за магнитните бури и какво да приложите, за да се сблъскате с победен изход с тях.

Можете ли да кажете дали сте метеочувствителни?

В случай, че магнитните бури ви въздействат недобре, то по всяка вероятност вие принадлежите към хората, които страдат от повишена метеочувствителност. Дори и да е така, това не трябва да предизвиква притеснения - всъщност почти половината от населението са метеочувствителни.

Как можем да ги характеризираме? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора стават жертва на различни промени в психическата нагласа, както и физически дискомфорт, когато има резки климатични промени. Смяната на сезоните, по-голяма влажност или прекалена сухота на въздуха, тежките жеги или пронизващият студ, слънчевите изригвания им влияят доста повече, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора в повечето случаи са малко по-чувствителни от другите и притежават по-ранима психика. Понякога страдат от болезнени усещания в ставите или мускулите при рязка промяна на времето. Характерно за тях е и безсънието. Характерна за тях е също по-слаба работоспособност, разсеяност и трудности при концентрация. Субективното усещане за задух е обичайно.

Хроничните заболявания са силно изразени при хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - в такъв случай промените във времето ви въздействат негативно . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват неприятна слабост, проблеми със съня и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако принадлежите към този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво би било много хубаво да направите по време на магнитните бури.

Няколко хитрини, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•Храненето - хапвайте следните храни

Какво ще има в чинията в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от първостепенно значение за здравословния ви статус. Диетата, която ще ви даде сили срещу магнитните бури, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Добавете към менюто повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително уместен вариант са печените ябълки, кайсиите, стафидите. Чудесно влияят на здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- От домашните гозби, от варивата сега е най-доброто време за боб и леща. Тези варива действат облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: По-добре да е ръжен, защото е пълен с витамините от групата Б, които имат силно въздействие за нервната система. Не консумирайте белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Билковата ни аптека винаги е голяма, но тук ще ограничим до основните. Това са лайка, шипка, глог, мащерка, валериан, маточина. Може дори да си направите природен коктейл от няколко билки, които влияят не просто добре срещу магнитни бури, а и по принцип.

- Закуската е нещо, което в никакъв случай не пропускайте . Направете си нещо с елда - тя е изключително полезна. Ако сложите в кашата мляко, би било добре да е нискомаслено.

- Намалете месото, да се похапва риба.

• Изградете тези навици - и ще бъдете добре по време на бурите

По време на магнитните бури постарайте се да си почивате повече. В никакъв случай не пропускайте добрия сън - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, дайте шанс на следобедната дрямка.

Разходките са едно от най-важните неща в тези дни, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е точният момент. Не е задължително разходката да е дълга, но едни ведри 30 минути ще са ви изцяло достатъчни. Ако не ви е до разходка и предпочитате да си стоите вкъщи, то една поне пет минутна гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви повлияят добре също.

Отстранете пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Редуцирайте цигарите. Не яжте пикантни и прекалено солени храни.

По-малко физически натоварвания. Редуцирайте дългия престой пред телевизора, компютъра и телефона. Ключови са часовете преди лягане - тогава дръжте устройствата настрани.

Половин таблетка аспирин, освен ако не дразни стомаха ви, ще изиграе допълнителна и благоприятна роля в справянето с проблема с магнитните бури.

Можете да изпробвате контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в хигиенните ви навици.

Никак не се препоръчва поглъщането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки нещо, което не ви е необходимо. Кофеинът както се знае, не е препоръчителен по време на магнитните бури, основно заради превъзбудата, която предизвиква.

Сложете спирачка за кратко на важните решения и не прекалявайте с шофирането.

Прогнозата на БАН - най-добрият вариант за следене

Би трябвало да сте забелязали, че в информационните портали е наситено с статии за магнитни бури. За съжаление обаче повечето не са верни и подвеждат читателите. На практика има един-единствен подход, с който да се информирате за бурите - може да се открие и абсолютно достоверен на страницата на НИМХ на БАН.

Ето тук

.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com