Джинджифил мед и лимони – естественият имуностимулатор, който ни предпазва от грип и настинки

62962
Джинджифил мед и лимони – естественият имуностимулатор, който ни предпазва от грип и настинки
Снимка: iStock/Guliver

Знаете, че джинджифил, мед и лимон са витаминозна бомба, която успява да ни предпази от вируси и настинки. Тази смес има магическо действие и се явява в ролята на естествен имуностимулатор. В нея не присъстват никакви химически съставки. Тя няма да ни навреди, а ще ни помогне.

Джинджифил, мед и лимон – силата на природата

Не е нужно да чакаме да ни повали грип или настинка, за да се вземем в ръце и да подсилим имунната си система. Превантивните мерки са необходими, ако не искаме да се чувстваме обездвижени и лишени от всякаква енергия.

Това обаче често го забравят хората и се сещат за него едва тогава, когато вече е късно. Днес ви предлагаме да си направите една незаменима комбинация от джинджифил, мед и лимон, която ще сложи край на вирусите и настинките и ще подсили до неузнаваемост вашия имунитет.

Как се приготвя сместа

Тази смес се приготвя наистина лесно и бързо. 3 са съставките, които включва. Освен това позволява да бъде съхраняване в хладилник, което значи, че няма да ви се налага всеки ден да правите един и същи ритуал, свързан с готвенето на естествения имуностимулатор.

Ето и какви са нужните продукти:

• 200-250 гр пресен джинджифил;

• 2 средно големи лимона;

• 300-400 гр. пчелен мед.

Начин на приготвяне:

Използвайте джинджифилът по правилния начин, за да излекувате артрита!

Джинджифилът винаги е бил универсално лекарство за много заболявания и продължават да го използват и до ден днешен.  Откажете се ...

За да се приготви приятна смес, която да приемате не с отвращение, съветваме да измиете най-напред джинджифила и да го почистите от кората. Нарежете го на по-големи парчета и преминете към лимона. Него измийте старателно с четка, така че да премахнете всички нечистотии по повърхността му. Също се реже на големи парчета.

Двата продукта се смилат и след това се разсипват в буркан, като спазвате следната последователност – смес, мед, смес, мед.

Затворете здраво буркана и разклатете, така че всички съставки да се превърнат в еднородна смес. Оставете буркана в хладилника за половин денонощие, така че съставките да се смесят и добре да си взаимодействат. Ако се пресетите, от време на време разклащайте буркана.

Как се консумира сместа

Препоръчително е да консумирате по 2 – 3 пъти на ден по една чаена лъжичка. Ако се чувствате вече отпаднали, можете да увеличите дозата на две чаени лъжички. Запомнете нещо много важно, което може и да не знаете – когато похапвате от сместа, не е желателно да ползвате метална лъжица, тъй като тя способства окисляването на меда.

Съветите на баба за силен имунитет

Природният лек, който премахва болежките в мускулите и ставите

Джинджифилът се използва с лечебните си свойства още от древността. Разпространението му в Европа настъпва едва през 13 в. Популяризира...

Антивирусното действие на лимона ще ви предпази и няма да позволи имунитетът ви да бъде сринат.

Защо тази смес бива наричана естествен имуностимулатор

Цитрусовите плодове, които са една от основните съставки в този естествен имуностимулатор, са изключително богати на витамин C и същевременно с това имат антисептично действие. Терпените, съдържащи се в този плод, влияят положително не само срещу настинки, но и редица други вирусни заболявания.

Както мнозина от вас знаят, на джинджифила се приписват антиракови свойства. Освен това коренът е богат на калий, калций, цинк, желязо и фосфор, магнезий и много други полезни вещества. Те са естествени антибиотици и съумяват да предпазят организма ни.

Когато тези две съставки биват смесени с мед, се получава истински полезна смес, способна да защити цялостно организма ни.

Много специалисти наричат имуностимулатора, съдържащ джинджифил, мед и лимон, чудото за здравето! Опитайте и няма да съжалявате!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

Какви промени настъпват в кръвоносната система през пролетта и как ни се отразяват те

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com