Съветите на баба за силен имунитет

8972
Съветите на баба за силен имунитет
Снимка: Thinkstock / Guliver

  Настъпи вече есента, а тя е времето на настинките и грипа, което трябва да ни накара да се замислим за повишаване на имунитета си. Това ще е особено благоприятно в момента на пандемията на коронавируса.

  Често ни се случва да избираме всякакви методи за подсилване на имунната ни система и защитата на организма ни срещу различни видове заболявания. Всички започваме да консумираме повече мед, да си правим чай с лимон, ехинация и други народни методи. Но дали наистина е правилно да ги употребяваме и кои от тях помагат? Ще ви разкажем в настоящата статия.

Магията на ехинацеята

  Ехинацеята е чудесен метод за предотвратяването на настинка и грип. Учените обаче не са постигнали цялостен консенсус относно ползите на това растение. В света има няколко вида от него, като всеки се различава със своите различни активни съставки. Няма единодушна препоръка как да се приема, в каква дозировка и колко продължително да бъде лечението. Не можем еднозначно да твърдим доколко е полезна ехинацеята, но е факт, че е често употребявана.

Комбинация от мед, лимон  и джинджифил

  Стотици години наред, комбинацията от мед, лимон и джинджифил се е смятала за чудодеен лек, който е помагал на хиляди хора да се предпазят от коварните настинки и грип. Но няма достатъчно доказани мнения, че използването на тези съставки ще ви гарантира бързо излекуване и възстановяване след боледуване. Може би по-скоро, включени в диетата ви, може да предотвратят процеса на самото заразяване.

Консумиране на много чесън

  Всички знаем факта, че ако консумираме голямо количество чесън, нашият имунитет ще бъде защитен, а тялото ни ще устои на всички вируси и инфекции, които го застрашават. Факт е, че чесънът е силен антиоксидант и играе ролята на естевствен антибиотик, борещ се с различни видове микроби в организма и ги убива. Доста изследвания подкрепят това мнение. Но не бива и да прекаляваме с приема на чесън, поради факта, че може да раздразни стомашната лигавица и да предизвика хронични гастрити.

Използването на куркума в ястията

  Много хора са на мнението, че куркумата е чудесна защита срещу вирусите, инфекциите и укпрева нашия имунитет. Но всичко това е доста преувеличено, защото няма гарантирани клинични доказателства за ефективността на това растение. Но пък е сигурно, че куркумата помага при различни възпаления, като помага на тялото да се защити от проникването на вируси в клетките. Често се консумира като съставка и подправка на различни видове ястия в кулинарията. Все пак не е добре да се прекалява и с нея и е хубаво да се консумира умерено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com