Експерт по хранителни отравяния съветва да не ядете тези 6 храни

76423
Експерт по хранителни отравяния съветва да не ядете тези 6 храни

След като посвещава 20 години от живота си на съдебни дела, свързани с хранителни отравяния, адвокатът Бил Марлър изготвя за себе си кратък списък с храни, които не е препоръчително да се ядат. Събира наблюденията си в статия, която публикува във Food Poisoning Journal. Вижте кои са хранителните продукти, които той самият изключва от личното си меню.

1. Сурови стриди. Марлър споделя, че през последните пет години се е сблъсквал с повече хранителни заболявания, причинени от консумацията на черупчести морски дарове, отколкото са регистрирани в архивите за предходните две десетилетия. Причината за това се крие в глобалното затопляне на водата в моретата и океаните, което стимулира нарастването на броя на микробите в тях.

НЕ яжте тези 6 храни

Ако искате да се погрижите за здравето си, започнете от храненето. Можете да тренирате от сутрин до вечер, но ако не се храните правилн...

2. Предварително нарязани или измити плодове и зеленчуци. В статията си Марлър казва, че ги избягва „като чума“. Въпреки че е по-удобно за всяка домакиня да купува нарязани и измити продукти, тази предварителна механична обработка увеличава риска от замърсяването им.

3. Сурови кълнове. Въпреки широко разпространеното си здравословно действие, кълновете могат да са огнище за над 30 вида бактерии (предимно салмонела и Ешерихия коли) и съветът на Марлър е да не се консумират изобщо, за да се избягване всякакъв риск.

Останалите три храни намерете ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com