Главоболие, отпадналост: Магнитните бури ви удрят, но може да ги атакувате обратно

35093
Главоболие, отпадналост: Магнитните бури ви удрят, но може да ги атакувате обратно

Сериозните магнитни бури са понякога бедствие за немалък дял от хората. В този много полезен за вас текст обаче ще обсъдим абсолютно всичко, което ви е от първостепенно значение, за да се преборите с тях. Както и за финал ще ви посочим начин, по който да откриете с точност в кой период ще се явят магнитни бури.

Кои хора се влияят зле

Прието е, че почти 50 % от хората имат повишена чувствителност към магнитните бури, а в последно време броят им набъбва. Не всички от тях допускат, че неразположението им, повишената нервност, крехкият сън, физическа слабост и меланхолия, трудност при фокусиране, са повлияни или подсилени от магнитните бури. Обръщаме внимание на това, че при някои хора различни видове дискомфорт се изпитват ден по-рано преди започването на магнитната буря, а при други - в окото на бурята.

Всичко обаче е преодолимо - със съвсем малки усилия човек може да се адаптира и тушира реакцията си към магнитната буря, ако промени навиците си и поне за няколко дни изпробва ефективни стратегии за олекотяване на ситуацията. Най-хубавото е, че тези навици са изключително подходящи за вас и ще ви въздействат здравословно така, че не само когато започнат магнитните бури, а винаги в ежедневието да запазите бодрост и свежест. Затова тук ще ви предоставим всичко, което ви непременно трябва да знаете за магнитните бури и какви техники да прилагате, за да се сблъскате с победен изход с тях.

Проверете дали сте метеочувствителни

Ако се окаже, че магнитните бури ви оказват влияние, то определено вие принадлежите хората, които реагират по-остро на различни климатични промени. Подобно обстоятелство не трябва да създава във вас притеснения - всъщност една втора от населението са метеочувствителни.

Как можем да ги характеризираме? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора стават жертва на различни промени в менталното състояние, както и физически дискомфорт, когато има различни климатични промени. Смяната на сезоните, прекомерна влажност или прекалена сухота на въздуха, силните жеги или настъпващият студ, слънчевите изригвания им влияят доста повече, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора предимно са малко по-емоционални. Понякога им се стоварват болезнени усещания в ставите или мускулите при рязка промяна на времето. Характерно за тях е и безсънието. Характерна за тях е също значително понижена работоспособност, разсеяност и трудности при концентрация. Усещането за задух е обичайно.

Хроничните заболявания създават проблеми при хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - със сигурност промените във времето ви въздействат негативно . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват неприятна слабост, проблеми със съня и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако принадлежите към този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво специалистите съветват да направите по време на магнитните бури.

ТОП методи, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•Какви хранителни вещества да приемаме по време на манитна буря

Какво ще консумирате в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от първостепенна важност за арсеналът, с който посрещате трудния период. Диетата, която е най-доброто оръжие срещу магнитните бури, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Слагайте на трапезата повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително подходящ вариант са стафидите, кайсиите и печените ябълки. Много добре влияят на здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- От домашните гозби, от варивата сега е дошъл момента за боб и леща. Тези варива действат изключително облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: Заложете на това да е ръжен, защото за него са характерни най-ценните съставки - витамините от групата Б, които имат мощно въздействие за нервната система. Не консумирайте белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Изборът на билки винаги е широк, но тук ще ограничим до основните. Това са шипка, валериан, мента, глог, мащерка, маточина. Може дори да си направите кипяща смес от няколко билки, които влияят наистина добре.

- Закуската е нещо, което не ви съветваме да изпускате . Направете си нещо с елда - тя е изключително полезна. Ако сложите в кашата мляко, внимавайте за това да е нискомаслено.

- Опитайте се да избягвате месото, да се похапва риба.

• Полезно и здравословно - тези навици са ключови

По време на магнитните бури постарайте се да си почивате повече. Сънят е повече от задължителен - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, дайте шанс на следобедната дрямка.

Разходките са едно от най-важните неща в тези дни, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е най-подходящият момент, в който да се отдадете на тях. Не е задължително разходката да е дълга, но едни отпускащи 30 минути ще са ви напълно достатъчни. Ако не ви е до разходка и предпочитате да сте си вкъщи, то една поне пет минутна гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви въздействат добре също.

Докато траят магнитните бури извадете от менюто си пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Ако пушите, редуцирайте цигарите. Не яжте пикантни и прекалено солени храни.

Отложете физическите напрежения. Редуцирайте безкрайните часове пред телевизора, компютъра и телефона. Ключови са часовете преди лягане - тогава дръжте устройствата настрани.

Половин таблетка аспирин, в случай, че не ви носи болки в стомаха, ще изиграе допълнителна и благоприятна роля в стратегията ви.

Можете да въведете в ежедневните грижи за себе си контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в банята.

Никак не се препоръчва поглъщането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки имат подобно действие, така че ги изолирайте. Кофеинът както се знае, не е препоръчителен по време на магнитните бури, основно заради превъзбудата, която предизвиква.

Сложете спирачка за кратко на важните решения и шофирайте само в кратки дистанции.

Да се осведомим за бурите - има добър източник

Силно вероятно е да сте открили, че в медиите е наситено с статии за магнитни бури. За съжаление обаче не всички от тях имат истинска стойност. На практика има един-единствен метод да се осведомите прецизно за бурите - той е на страницата на НИМХ на БАН. Ето тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com