Жена търка кожата си с обелка от банан всеки ден, вижте какво се случи с кожата ѝ

13752
Жена търка кожата си с обелка от банан всеки ден, вижте какво се случи с кожата ѝ
Снимка: iStock/Guliver

Бананите са много полезни за вас; ние знаем толкова много. Жълтият плод е пълен с витамини и минерали, като витамин С, калий и магнезий. Ядем ги като лека закуска, като част от смути или със зърнената закуска. Но знаете ли, че има много повече неща, които можете да правите с банан? Не изхвърляйте банановата си кора отсега нататък, а я използвайте на лицето си!

Банан

Не е нужно да ви казваме, че бананите са много здравословни. Един банан съдържа приблизително 100 калории, които се състоят основно от въглехидрати, а именно 20-25 грама. Бананът също така съдържа 1,2 грама протеин, 0,2 грама мазнини и 0,4 грама фибри. Освен това бананите са пълни с калий, витамин С, триптофан, магнезий и селен. Всичко това прави бананите отлично допълнение към здравословната диета.

Здрави

Освен всички витамини и минерали, които са полезни за вас вътрешно, бананите съдържат и вещества, които са полезни за вашата кожа. Банановата кора съдържа нещо, наречено лутеин, антиоксидант, свързан с витамин А, който е отговорен за естествения UV филтър, наред с други неща. Това вещество е полезно и при възпаления, което означава, че може да помогне срещу акне. Сякаш всичко това не е достатъчно, кората на един банан също може да успокои зачервената и раздразнена кожа. Хората, които страдат от акне или случайна пъпка, могат да извлекат голяма полза от натриването на бананова кора върху лицето си.

Видите ли това по кожата си - започнете витамини, наложително е!

Грижа за кожата

Лесно е да използвате банан в рутинната си грижа за кожата. Можете да използвате или банановата кора, или можете да използвате самия банан като лечение. Любопитни ли сте как да използвате банан в режима си за грижа за кожата? Отидете на следващата страница, за да научите повече.

Акне

За да се отървете от пъпки или акне, можете да използвате бананова кора. Ето как работи: изплакнете лицето си и се уверете, че е без мазнини. Нарежете банановата кора на парчета и с едно от парчетата натъркайте лицето си. Трябва да използвате вътрешността на кората и да правите кръгови движения с нея. Някои методи твърдят, че трябва да правите това в продължение на 10 минути, докато други казват, че трябва просто да търкате, докато цялото ви лице се покрие с банан. Важно е да проверите дали кората все още е бяла отвътре. Когато започне да почернява, трябва да вземете ново парче и да продължите да търкате с него.

Лечение

Най-добре е да оставите това лечение да престои малко, за да може кожата ви да абсорбира възможно най-много витамини. След това изплакнете лицето си и използвайте дневен или нощен крем в зависимост от времето на деня. Повтаряйте това лечение всеки ден и ще видите, че кожата ви ще започне да се избистря! Ако кожата ви започне да се дразни, направете пауза за няколко дни, преди да продължите. Твърди се също, че този метод помага срещу бръчки, тъй като стимулира притока на кръв и има хидратиращо качество.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Бучката под мишницата е опасен симптом за жените

Сваляне на високо кръвно - този известен метод може да навреди на здравето

Високо кръвно? Да го ликвидираме! Жесток списък с хитри и народни цярове срещу него

Страданията с магнитни бури: Ето как да борите с тях и как винаги да сте наясно, ако има

Лекар: Това е най-малко опасният силен алкохол за черния дроб, ако не се прекалява

Лекар: Яжте тези 5 храни и никога няма да се оплаквате от паметта си

Хората с тази кръвна група остаряват най-бавно

Как да спрете да ставате през нощта - за тоалетната или за вода

Това е най-вредната ядка за черния дроб

Кардиолог: Яжте това 2 пъти седмично и кръвното ви ще бъде нормално

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com