Как да свалим високото кръвно само с храна?

26877
Как да свалим високото кръвно само с храна?
Снимка: iStock/Guliver

За съжаление все повече хора се оплакват от високо кръвно налягане. Налага им се да приемат ежедневно лекарства, благодарение на които да поддържат нормални стойности и състоянието им да не се влошава.

Ако забележите някакви промени с кръвното, първото, което се изисква от вас да направите, е да се консултирате с медицинско лице. Лекар трябва да ви изпише медикаменти, ако е необходимо. Самолечението категорично се забранява и отрича от хора, които нямат медицинско образование.

Има обаче и някои тънкости и специфики, на които е добре да се обърне внимание. Те са свързани с наднорменото тегло и храните, които са довели до него. Запомнете, че затлъстяването променя работата на нервната и ендокринната система. Това на свой ред води до повишаване на кръвното налягане.

Ако човек иска да отслабне и с това да допринесе за подобряване на здравословното си състояние, трябва да намали калорийния прием, както и много да внимава с водния баланс.

Какво да консумираме и какво не, ако искаме да намалим кръвното налягане?

Ако човек страда от хипертония, не бива да се прекалява с приема на вода. През зимата не е препоръчително да се пие повече от 1,8 л течности, а през лятото с още половин литър отгоре.

Солта е второто нещо, към което трябва да се подхожда наистина разумно. Повече от 5 грама на ден не е желателно да се консумира.

Ако ви липсва тази подправка в ястията, можете съвсем спокойно да я замените с чесън. След няколко дни няма да усещате ястията като безсолни.

Тези признаци издават, че високото кръвно е нанесло щети на здравето ви

Високото кръвно налягане обикновено не показва видими симптоми, докато не се повиши до опасно високи стойности. Но в случая то вече е п...

В никакъв случай не е желателно да се консумират пушени храни, колбаси, мариновани зеленчуци. Те са изключително вредни за хипертониците.

Забравете също за храните, които са с високо съдържание на захари. Спрете да консумирате йогурт, натурални сокове, сладкиши с извара.

Ако пиете по няколко кафета дневно, това може да доведе до рязко повишаване на кръвното налягане. Не е добра идея да го правите. Едно кафе е оптималната дневна доза.

Виното е безопасно за сърцето

Хранете се здравословно и балансирано. Спете по 8 часа на ден и почивайте във всеки един удобен момент. Спортувайте няколко пъти в седмицата и скоро ще се почувствате много по-добре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com