Как и какво лекуват котките

110263
Как и какво лекуват котките
Снимка: iStock/Guliver

Отдавна е известно, че котките могат да откриват и лекуват болните места на своя стопанин. Те лягат там, мъркат и го стоплят с тялото си. В по-сериозни случаи котката може да стои часове на болното място. Статистиката твърди, че любителите на котки прибягват към лекарските услуги пет пъти по-рядко, в сравнение с онези, които си нямат коте.

1. При сърдечно-съдови заболявания

Странната мъгла, която обви улиците на Майнц (СНИМКИ)

В първия час на нощта през тази седмица Майнц (Германия) бе покрит от странна мъгла, която жителите на града никога досега не бяха набл...

Котката в дома намалява риска от повторен инфаркт на миокарда. Галенето на домашния любимец е в състояние да нормализира кръвното налягане и пулса.

2. При болести на стомашно-чревния тракт

Да галиш котка е полезно и за храносмилането. Късокосместите котки най-добре от всички лекуват болести на стомаха и на пикочо-половата система.

3. При стрес и умора

Котките са в състояние да отнемат умората, стреса, мигрената, да понижат кръвното налягане... За най-добри психотерапевти са признати дългокосместите котки, които помагат на хората, страдащи от безсъние, раздазнителност и депресия.

Тази напитка ще върне младостта ви

Ако косата ви няма блясък, ноктите ви се чупят и имате тъмни кръгове под очите, всяка сутрин изпивайте едната чаша от тази напитка. Сам...

Черните котки отнемат двойно повече от отрицателната енергия, в сравнение с писаните с други цветове на козината. Котките с кремава окраска "тонизират" енергията ни, а сивите - успокояват. Белите котки са признати за най-добрите лекари.

4. За повишаване на имунитета

Ако всеки ден слушате котешкото мъркане това ще се отрази положително на имунитета ви. Учените предполагат, че мъркането е сходно с лечението с ултразвук, което ускорява зарастването на раните и укрепва костите. Персийските котки могат да лекуват болки в ставите.

5. Увеличават продължителността на живота

Хората, които цял живот са имали котки в дома си живеят средно с 10,3 години повече, в сравнение с тези, които нямат.

Как един тигър се сприятели с вечерята си

Тигърът Амур, обитател на сафари-парк в Приморския район в Русия се сприятели с козела, който е бил предназначен за храна. Тигрите от...

6. Котки и иглотерапия

Котките могат да влязат и в ролята на иглотерапевт. Когато легнат върху вас и започнат да ви "тъчпат" те пускат ноктите си и стимулират рефлексогенните зони, както при същински сеанс по иглотерапия.

7. Котките енергоинформационен избор

Според биоенергетиците котката е същински енергоинформационен прибор. Според тях ако котката често ляга на главата на стопанина си, той вероятно има хипертония или склонност към болки в главата. Ако любимецът ляга на лявата лопатка или рамо, това говори за проблеми със сърцето. Ако котката ляга на кръста, то тя "усеща" проблеми с бъбреците. А ако ляга на краката - стопанинът има понижено кръвно налягане или често настива.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com