Как заядливият шеф вреди на здравето

83408
Как заядливият шеф вреди на здравето
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Шефовете, които се заяждат с подчинените си и ги подлагат на постоянен стрес, вредят на здравето им, съобщава "Хъфингтън пост", позовавайки се на резултатите от американско изследване.

Авторите на проучването от университета на Охайо са установили, че хроничният стрес променя активността на гените в имунните клетки. Тази промяна подтиква клетките да се настройват за несъществуващи инфекции, предизвиквайки възпалителни процеси в тялото.

Нов начин за къпане на новородени

Къпането на новороденото никак не е лесна задача. Изисква много внимание, а също така на бебчето трябва да му се осигури удобство и под...

Специалистите, направили откритието в експерименти с мишки, напомнят, че възпаленията са свързани със сърдечносъдови заболявания и диабет.

Учени от други университети и изследователски лаборатории са анализирали кръвни проби на хора, живеещи при лоши социоикономически условия, и са установили, че при тях имунните клетки са настроени по същия начин.

"Клетките на тестваните от нас гризачи и на изследваните от колеги хронично стресирани хора проявяват сходни характеристики по отношение на реакциите им към стрес. С други думи казано - ако човек работи за лош началник дълго време, това може да се отрази върху нивото на генната експресия в имунната му система с неблагоприятни последствия за здравето", обяснява д-р Джон Шеридан от изследователския екип.

Учен: Бирата лекува психични заболявания

Германски учен съобщи, че една чаша топла бира е по-ефикасна от психотерапия. Според Йозеф Хекен пенливата течност може да помогне за...

Източник: БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com