Какво би се случило с нас, когато откажем ЧЕРВЕНОТО месо

6923
Какво би се случило с нас, когато откажем ЧЕРВЕНОТО месо
Снимка: iStock

По отношение на храната, която ядем, трябва да слушаме тялото си. Така ще разберем кое ни понася и се отразява добре и кое не. Има случаи, в които можем да спрем консумацията на червено месо. Какво се случва с тялото тогава?

По-хубава кожа – често кожните проблеми са израз на процеси, които се случват в тялото. Ще забележите как кожата се изчиства, когато наблягате на повече плодове, зеленчуци, варива и зърнени храни, богати на витамини и минерали.

Не яжте този продукт, ако не искате да повредите ОЧИТЕ си

Почти всеки от нас е наясно с това какво да похапва, ако иска да подпомогне зрението си. В списъка са: моркови, яйца, броколи, боровинк...

Отслабване – тъй като това месо е много калорично, ограничаването на приема му може да ни помогне да свалим няколко килограма. Необходимите калории можем да си набавим от други източници на протеин като тофу, боб и т.н.

Повишаване на енергията – за да имате енергия през целия ден, трябва да имате здрава храносмилателна система, сърце и тяло. Това може да постигнете като изключите червеното месо от диетата си. На негово място включете повече пълнозърнести храни, бобови култури, зеленчуци и плодове. Те дават енергия.

По-нисък холестерол – махайки червеното месо от менюто, ще ограничите и приема на мазнини, които повишават нивата на холестерола. Това ще се отрази добре и на сърдечната дейност. Ако наситените мазнини се трупат в тялото, това може да доведе до артериална болест, инсулт, инфаркт и други.

Постигане на алкално-киселинен баланс – организмът ни трябва да има нормален pH баланс. Това се постига трудно с консумацията на червено месо, тъй като то е храна, която образува киселини и може да окаже негативно влияние върху стомаха. То натоварва стомаха и може да създаде благоприятна среда за развитие на бактерии.

Ето коя храна прави живота на мъжете по-кратък

Червеното месо скъсява продължителността на живота на мъжете. Вестник „Експрес” съобщи за това, цитирайки данните на проучв...

Липса на подуване – ако има моменти, в които се чувствате подути, обърнете внимание дали това се случва, когато хапнете червено месо. Може би трябва да го ограничите от менюто си. Ако на негово място включите храни, богати на фибри, храносмилането ще се нормализира, подуването ще изчезне и ще се почувствате много по-добре.

Намаляване риска от рак – спирайки червеното месо, ще намалите риска от отключване на някои видове рак. Високо съдържание на наситени мазнини в организма води до повишение на възпаленията в тялото, а оттам увеличава риска от ракови заболявания.

Понижаване риска от заболявания – отново заради съдържанието на наситени мазнини в състава на червеното месо. Избягвайки ги, ще понижите риска от затлъстяване, сърдечни проблеми и диабет.

С грижа към околната среда – отглеждането на животни за червено месо изисква много ресурси. Те от своя страна вредят на околната среда. Ако намалите консумацията на месо, ще спестите вредата върху нея.

Злоупотребата с червено месо ускорява стареенето

Употребата на червено месо в голямо количество води до ускорено стареене на тялото. До този извод са стигнали медици от университета на...

Ако спрете да ядете червено месо, трябва да помислите как ще компенсирате загубата на витамини от група В, които идват от него. Наблегнете на сиренето, яйцата, тофу, риба, соеви продукти и други, които могат да ви набавят витамините.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com