Кисело мляко: По кое време на деня е най-добре да се яде?

67260
Кисело мляко: По кое време на деня е най-добре да се яде?
Снимка: iStock

Киселото мляко съдържа витамини и минерали като калций, калий, цинк, витамини А, В2, протеин. В състава му влизат и милиони микроорганизми , които след като попаднат в чревния тракт, създават благоприятна среда за растеж на полезни бактерии, потискат вредните бактерии и поддържа здрава храносмилателна и имунна система. Въпреки че този млечно-кисел продукт има много ползи за здравето, то все пак изисква разумна диета и консумация в подходящото време, за да постигнете добри резултати.

Според проф. Нгуен Ти Лам има най-добро време за консумацията на този продукт, което зависи от ефекта, които бихте желалили да получите от неговия прием. Експертът разкрива и какви са ползите от тази ферментирала храна, ако се консумира 1 час след основното хранене, на закуска, на вечеря или преди тренировка.

Кога трябва да ядете кисело мляко?

Един час след основното хранене - това е времето, когато полезните бактерии в млечния продукт лесно преодоляват суровата среда на стомаха, за да станат по-ефективни в подпомагането на подобрената функция на червата. Не само стомашният сок е разреден и рН балансирано по това време, но и полезните бактерии в продукта имат най-добрите условия за растеж.

Кисело мляко - ендокринолог разкри какво ще се случи с тялото ви, ако ядете всеки ден по 1 кофичка

Хората, които отслабват и спазват диета, могат да ядат тази храна за закуска с някои плодове, семена, зърнени храни, за да получат лека закуска, като същевременно поддържат добро хранене.

Късна вечеря - това е времето, когато тялото започва да показва признаци на умора и се нуждае от повече енергия. Ако изберете млечния продукт, ще получите питателна, нискокалорична закуска, която не само ви поддържа в желаната форма, но е и много здравословна.

Преди тренировка - упражненията често причиняват мускулно напрежение. Яденето на коментирания продукт ще помогне на тялото ви да получи калций, въглехидрати, протеини и полезни бактерии, необходими за по-бързо възстановяване. Особено след тренировка енергията ще бъде ниска, така че яденето на кисело-млечния продукт помага да се компенсират тези загубени нива на енергия.

Проф. Лам препоръчва на възрастните да ядат 1-2 кофички от тази храна на ден, за да се погрижат за здравето на храносмилателната система в частност и да подобрят цялостното си благосъстояние като цяло.

Освен това експертът препоръчва на потребителите да избират марки с добра репутация и да избягват закупуването на продукт с изтекъл срок на годност, което не гарантира безопасността на храните. Този млечно-кисел продукт трябва да се съхранява при температура между 4 и 8 градуса по Целзий, за да запази полезните бактерии в състава си.

Още: Лекар разкри какво се случва с паметта на възрастните хора, които ядат кисело мляко всеки ден

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Лекар: НЕ пропускайте закуската и вечерята

5 мита за плодовете и отслабването, в които трябва да спрете да вярвате

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Люляк - лечебните свойства, за които не предполагате

Може ли да се ядат яйца с хляб на закуска

Зелен чай - помага ли за отслабване

Независимо от възрастта, това са най-добрите витамини за всяка жена

8 изпитани домашни средства при болки в коленете

Първият признак за рак на гърдата не винаги е бучка: Ето за какво трябва да следите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com