Когато болката трябва да си отиде

1137
Когато болката трябва да си отиде

Съвременният живот все по-често стоварва на главата ни твърде много отговорности и в един момент товарът става твърде голям. И тялото реагира – на чисто физическо ниво. Умора, болки, контузии – всичко по този начин собственото ни тяло ни предупреждава, че нещата излизат извън контрол. Обикновено всичко това се случва точно когато имате най-много задачи в работата и точно когато поредният срок ви притиска неумолимо.

Да си счупите пръст, ръка, да разтегнете или скъсате връзки на коляно, на глезен – това са контузии, които могат да се случат на всеки. За да заздравее счупена кост или скъсана връзка не е достатъчно просто да си дадем малко почивка – трябва и добра рехабилитация. И точно това е фазата, в която изпитваме най-много съмнения дали всичко ще си бъде както преди – докато полагаме усилие да пипнем с ръка поставения пред нас конус, балансирайки само на един крак и свивайки го на 90 градуса в коляното, което е било оперирано заради скъсана предна кръстна връзка. За да оздравее напълно!

НОИ спира програмата по рехабилитация и профилактика

Поради изчерпване на предвидените средства в Бюджета на държавното обществено осигуряване за настоящата година ще се наложи прекратяван...

Къде ще отидете на рехабилитация? Имате ли пари, за да си позволите най-доброто? Това са основните въпроси, които си задава всеки, преживял физическа травма. Но не само пациентът си задава тези въпроси – добрият лекар и добрият рехабилитатор също имат своите въпроси, когато водят лечението на различни хора с различни такива. Ще бъде ли достатъчно ангажиран пациентът? Ще мога ли да го мотивирам и контролирам да изпълнява съветите ми, за да оздравее напълно? Ще запомни ли какво съм му казал или ще трябва да повтарям отново и отново?

За да има отговори и истинска комуникация и от двете страни – пациенти и специалисти, неоценима помощ оказва новата онлайн платформа PlayReha. Това е интерактивна платформа, която улеснява неимоверно много и пациенти, и лекари, и рехабилитатори в комуникацията помежду им. Според статистическите данни на НСИ през центровете за рехабилитация годишно минават повече от 213 000 души, а 62% от тях споделят, че предпочитат да правят възстановяващите процедури у дома. Точно това удобство дава PlayReha като интерактивна платформа.

Как можете да се включите – регистрирайте се на playreha.com. Това важи както за лекари и рехабилитатори, така и за пациенти. PlayReha е мястото, където пациентите могат да се консултират за програмите си със специалистите и мястото, където специалистите могат да изработват програми за пациентите си. Там и пациенти, и специалисти виждат реалните резултати от напредъка си. И може би най-важното – чрез интерактивната платформа всеки пести време.

НЗОК: Пациентите, които се нуждаят от рехабилитация, могат да се лекуват по 3 клинични пътеки

Пациентите, които се нуждаят от рехабилитация, могат да се лекуват по три клинични пътеки, съобщиха от пресцентъра на НЗОК. Поради мно...

Разбира се, на PlayReha и напълно здрави хора могат да намерят своите програми за заздравяване на определени мускули. В секция "Общовъзстановителни програми" има качени комплекси за цялото тяло за подобряване на тонуса, стречинг, пилатес и др. А тепърва на самата платформа ще бъдат качвани още много програми и упражнения – както за болни, така и за здрави хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com