Кои са най-подходящите напитки през лятото?

18418
Кои са най-подходящите напитки през лятото?

Тази година жегите подраниха, но ние трябва да сме подготвен, за да им отвърнем.

Вижте кои са топ 5 на най-разхлаждащите и утоляващи жаждата напитки, които ще ви спасят в горещото време.

5. Лимонада (газирани напитки)
Истинската лимонада, приготвена от  изцеден лимон, вода и малко захар, е много подходяща напитка за летния сезон. Но ако сте решили да се разхлаждате с лимонада от магазина, по-добре се откажете, тъй като тя води до точно обратното. През лятото ограничавайте газираните напитки, тъй като те само привидно утоляват жаждата.

4.Бира
За съжаление любимият на мнозина "нектар от хмел" съдържа алкохол, а спиртните напитки не могат пълноценно да възстановят загубата на вода. В летните жеги не прекалявайте с бирата. Позволявайте си  по една халба дневно.

3.Сокове и нектари
През лятото добре освежават доматеният, вишневият сок, сокът от грейпфрут и сливи. Киселината раздразва вкусовите рецептори, започва обилно отделяне на слюнка и така по-лесно понасяме горещините. В жегите можете да разреждате сока с вода. Пиенето на сок от сух концентрат не се препоръчва.

2.Вода
По способност за утоляване на жаждата тя заема второ място след чая. Причината за това е голямото количество соли, което осигурява по-бавното й изпарение от организма. Водата освежава, стимулира апетита и премахва умората. Можете да се разхлаждате и с газирана вода. Въглеродният двуокис, който съдържа, предизвиква силно отделяне на слюнка и така допълнително занижава усещането за жажда. Пиенето на леденостудена вода обаче не се препоръчва.

1.Чай
Топъл или студен, това няма никакво значение. Според специалистите чаят е най-доброто средство за утоляване на жаждата в летните жеги. Зеленият чай например влияе положително на функцията на кръвоносните съдове. Все пак не прекалявайте с него и приемайте максимум до осем чаши дневно.

Редактор: Боряна Кръстева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com