Лекар: Содата за хляб е полезна за здравето, ето как да я използвате

75014
Лекар: Содата за хляб е полезна за здравето, ето как да я използвате
Снимка: Thinkstock/Guliver

Все повече хора започват да откриват ползите от содата за хляб за своето здраве. Тази естествена добавка, известна още като натриев бикарбонат, не само подобрява вкуса и текстурата на хляба, но има и множество благоприятни ефекти върху нашето здраве.

Регулира киселинността в стомаха: Содата за хляб има нейтрализиращи свойства, които помагат при установяване на баланса на киселините в стомаха. Това е особено полезно за хората, които имат проблеми с киселините и страдат от гастрит или храносмилателни разстройства. Просто добавете малко сода за хляб към тестото и ще усетите разликата.

Подпомага храносмилането: Содата за хляб има алкализиращи свойства, които помагат на тялото да по-лесно разгражда и усвоява храната. Когато консумираме хляб, обогатен със сода, тя подпомага процеса на храносмилане, което може да ни помогне да се чувстваме по-леки и по-комфортно след яденето.

Регулира кръвната захар: Много хора имат проблеми със скачането на нивата на кръвната захар след консумацията на хляб. Тук идва на помощ содата за хляб, която помага за стабилизирането на кръвната захар и намаляване на риска от диабет. Това е отлична новина за хората, които се стремят да поддържат здравословна диета и контролират нивата на захарта в кръвта си.

Лекар: Тези напитки намаляват кръвната захар за часове

Осигурява по-добра хранителна стойност: Добавянето на сода за хляб към тестото не само подобрява вкуса и текстурата на хляба, но и увеличава хранителната му стойност. Содата помага на тялото да по-ефективно абсорбира витамини и минерали от храната, което ни позволява да получим повече полезни вещества от хляба, който консумираме.

Намалява газовете и възпаленията: За хората, които имат проблеми с газовете и възпаленията в стомаха, содата за хляб може да бъде истинско спасение. Тя има успокояващо и противовъзпалително действие върху храносмилателната система, което помага да се намали дискомфортът и болката, свързани с тези симптоми.

Содата за хляб е прост и ефективен начин да подобрите качеството на своя хляб и да получите допълнителни ползи за здравето. Добавете сода към вашия рецепт за хляб и се насладете на вкусен и благодатен здравословен хляб.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com