Лекар: В това месо има най-малко отрови и токсини

80414
Лекар: В това месо има най-малко отрови и токсини
Снимка: iStock

Месото е един от най-ценните източници на протеин, но много хора се опитват да намалят консумацията му заради съдържанието на токсини и антибиотици в него. Но има един вид от този продукт, който не натрупва вредни вещества чрез консумацията на нискокачествена храна от животните. Заешкото месо се счита за един от най-подходящите продукти за здравословно хранене, според д-р Александър Мясников.

Ползи от заешкото

Експертът споделя, че този продукт е хипоалергенен.

„Има изследвания, които доказват, че заешкото не натрупва вредни вещества, които могат да попаднат в него, когато животните консумират храна с лошо качество. Хората, които предпочитат здравословното хранене, го ценят заради важните аминокиселини, необходими за нормалното функциониране на организма, и високото съдържание на протеини. Относно диетичното хранене. Вече многократно споменах уникалната хранителна стойност на заешкото. Той е уникалн по отношение на съдържанието на здравословни протеини, витамини и микроелементи“, споделя д-р Александър Мясников.

По колко месо на ден трябва да ядат възрастните хора - ето какво разкри лекар

Това месо съдържа значително повече витамини B6, B12 и PP, отколкото говеждото, агнешкото и свинското. Съдържа много желязо, фосфор и кобалт, има достатъчно количество манган, флуор и калий. В същото време то е с ниско съдържание на натриеви соли, всичко това предполага, че е абсолютно диетичен продукт.

„Не без причина се препоръчва да започнете да въвеждате месни продукти в диетата на малко дете именно със заешко. То е разрешено в повечето дори строги диети, показано е както за бременни жени, така и за кърмачки. Химическият му състав зависи повече от възрастта на животното и нивото на хранене. За хранителната (биологичната) стойност на заешкото се съди по съдържанието на пълноценни и непълноценни белтъчини в него и техния аминокиселинен състав. С възрастта на животните съдържанието на пълноценни протеини се увеличава, а съдържанието на непълни протеини намалява. Месото от животни на възраст 4-5 месеца се счита за най-пълноценно“, споделя още експертът.

Поради високата си биологична стойност, заешкото е най-добрият избор не само за хора, склонни към хранителни алергии, но и такива със заболявания на стомашно-чревния тракт, жлъчните пътища, нарушения на мастната обмяна, диабет, хипертония и атеросклероза.

Заешкото е не само здравословно, но и невероятно вкусно. Независимо от начина на приготвяне, то е крехко и лесно смилаемо. Подходящо за всеки метод на топлинна обработка и затова има много рецепти с него.

Още: Лекар: В това месо има най-малко химия

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да замести назначеното лечение, както и да се използва за самолечение!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Люляк - лечебните свойства, за които не предполагате

Може ли да се ядат яйца с хляб на закуска

Зелен чай - помага ли за отслабване

Независимо от възрастта, това са най-добрите витамини за всяка жена

8 изпитани домашни средства при болки в коленете

Първият признак за рак на гърдата не винаги е бучка: Ето за какво трябва да следите

Следете за тези ранни признаци на заболяване на кръвта

Витамини за сърцето: 6 начина да си ги набавите чрез храната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com