Мед и канела: Доказаният убиец на тези здравни проблеми

35076
Мед и канела: Доказаният убиец на тези здравни проблеми
Снимка: iStock/Guliver

Чували ли сте, че чесънът може да излекува над 100 болести? Ако има друго народно средство, което може да се мери с него, то това е комбинацията от мед и канела. Тази смес се явява истинска панацея при редица здравословни проблеми ето и 5 от тях.

При нисък имунитет

Развенчаха голям мит за пчелния мед

Пчeлният мeд e хрaнитeлeн виcкoзeн, тeчeн или криcтaлизирaл прoдукт, прoизвeждaн oт мeдoнocни пчeли oт нeктaрa нa цвeтoвeтe или ceкрeци...

Ако често боледувате от грип и настинка, трябва да подсилите слабия си имунитет. За тази цел на помощ идва медът с канела. Приемането на 1 ч.л. мед + ½ ч.л. канела всеки ден може да засили имунната ви система, както и метаболизма ви. Ако добавите в 200 мл топла вода същото количество от комбинацията, но прибавите и сока на половин лимон, ще прочистите всички системи в тялото си, изхвърляйки натрупаните токсини.

При лош дъх

Лошият дъх е проблем, който съпътства хора от различна възраст. Може да се дължи на много фактори, като много често главни виновници са бактерии в устната кухина. За да се справите с лошия дъх в чаша с топла вода поставете по 1 ч.л. мед и канела. Жабурете се с нея в продължение на 5-10 минути след измиване на зъбите. Правете ритуала 2-3 пъти в седмицата.

Срещу болки в гърлото

Канелата защитава организма от затлъстяване

Консумацията на канела може да защити организма от затлъстяване, диабет и инсулинова недостатъчност. Това заявиха учени от САЩ и Турция...

Антибактериалните, антимикробните и антивирусните свойства на сместа от меда и канелата помагат за лечение на проблеми с гърлото и инфекции в устната кухина. Най-добрият начин да се приготви смес от канела за промивка на гърлото е, като кипнете вода 300 мл вода с 2 ч.л. канела и добавите 1 ч.л. мед. Използвайте за гаргара на гърлото по 2 пъти на ден. Правете процедурата до изчезване на симптомите.  В случай на кашлица пък, можете да приемете 1 с.л. мед и 1 ч.л. канела. Не поглъщайте сместа, а я смучете. Това ще облекчи гърлото ви и ще ви помогне да изхвърлите по-лесно натрупан жилав секрет.

Комбинацията при мед и канела може да се използва за облекчението на още много оплаквания. Ползва се например при домашни маски за лице и е ефикасна в борбата с акнето.

При вътрешния прием на канела обаче трябва да помните, че тази подправка понижава кръвното налягане. Не е изключено също така да имате и алергия към канела. Затова преди да използвате подправката за пръв път, бъдете особено внимателни. Ако не се почувствате добре, преустановете употребата ѝ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com