Наблегнете на тези храни, за да се радвате на младежко излъчване

14921
Наблегнете на тези храни, за да се радвате на младежко излъчване
Снимка: iStock/Guliver

Оказва се, че хранителните магазини могат да ви помогнат да останете млади за по-дълго време.

Времето не щади никого и с годините мнозина започват да забелязват досадните бръчки по лицето, лошото състояние на кожата и косата и много други здравословни проблеми. Да тичаш при козметик или да вземеш вълшебни скъпи хапчета за съхраняване на младостта е добра идея, но не всеки може да си го позволи. Освен това, защо да харчите толкова много пари, ако можете сами да се справите с промените, свързани с възрастта, благодарение на продуктите, които можете да намерите в най-близкия магазин.

Бадемите имат НЕВЕРОЯТЕН ефект върху кожата

Въпреки че е неизбежно, излагането на слънце може да доведе до сериозни увреждания на кожата, преждевременно стареене и изгаряния. Това...

Трябва да се яде шоколад

Да, любителите на сладкото имат невероятен късмет. Но не говорим за обикновен млечен шоколад, който има повече захар от всички полезни свойства. Да поговорим за тъмен шоколад с процент на какао поне 70%. Този продукт е с високо съдържание на флавоноиди, които имат антиоксидантни свойства. Намалява възпалението, намалява риска от рак и сърдечни и съдови проблеми. В допълнение, такъв шоколад помага за повишаване на ендорфините, хормона на щастието, а доброто настроение е не само приятен бонус, но и чудесен помощник в борбата срещу преждевременното стареене.

Бадеми

Всички ядки са много полезни, но бадемите са чудесно средство за задържане на младостта. Факт е, че бадемите са богати на антиоксиданти, флавоноиди, които предотвратяват възпаленията, предпазват клетките от увреждане и удължават младостта им. Той е с много високо съдържание на магнезий, който поддържа имунната система здрава и подпомага работата на сърцето. Най-полезната част от ядката е кората, затова трябва да се яде необелена. Интересното е, че бадемите могат да намалят вредата, която тютюнопушенето причинява на тялото. Но не забравяйте, че за да запазите младостта, е необходимо да се откажете от лошите си навици.

Храните, които могат да забавят побеляването на косата

Всеки от нас иска да има здрава и красива коса, а побеляването и е част от естествения процес, който се случва с напредване на възрастт...

Лимон

Не е тайна, че лимонът съдържа много витамин С. Това е основното му предимство. Витамин С е един от най-мощните антиоксиданти. Има противовъзпалителни свойства и е в състояние да подсили имунната система. Лимонът е много полезен за тези, които страдат от желязодефицитна анемия. Самият продукт не е богат на този елемент, но съставът му помага на жлязото да се абсорбира по-добре. Лимоновата кора също е особено полезна, тя може да намали риска от развитие на рак на кожата.

Магданоз

Много хора подценяват ползите за здравето от магданоза. Междувременно той е отличен източник на антиоксиданти, които могат да забавят стареенето. Той е особено полезен при проблеми с бъбреците, помага за задържане на калция в тях. Много ценно е и етеричното масло от магданоз – предпазва от бактерии и вируси, а също така намалява подпухналостта. Но за да може всяка зеленина да даде максимално количество полезни свойства, е необходимо да я  дъвчете или смилате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко коса е нормално да ви пада всеки ден?

Какво се случва с тялото, ако спрете да ядете брашно за месец

Ще работи ли кето диетата за вас, ако имате диабет тип 2

Най-добрата пролетна билка за костите и холестерола

Лекар: Тези лекарства повишават риска от високо кръвно

Бързо отслабване: Яжте този зеленчук поне 2 пъти седмично

Учени: Това е най-добрият сок за сърцето

7 алкални храни, които предпазват от инфаркт и наднормено тегло

Столична дентална клиника предлага безплатни прегледи за деца

3 симптома на много опасни заболявания, които е лесно да пропуснете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com