Не яжте месо всеки ден! Ето какво се случва със здравето ви!

5452
Не яжте месо всеки ден! Ето какво се случва със здравето ви!
Снимка: iStock/Guliver

Месото съдържа голямо количество протеини, чийто дефицит се отразява негативно на здравето ни. Освен това то се счита за богат източник на витамин В12, който е изключително важен за нормалното функциониране на много органи и системи. Какво ще се случи с тялото, ако спрете да консумирате месо? Според лекарите всеки трябва да избере безопасна доза месо за себе си, за да не навреди на организма.

Ползите за здравето от месото

Грешките, които всяка домакиня допуска при мариноване на месо

Приготвянето на вкусно и сочно месо е истинско изкуство. На всички е известно, че мариноването на месото допринася за постигането на то...

Най-ценният източник на микроелементи и витамини сред всички видове месо е говеждото месо. Съдържа голямо количество фолиева киселина, което е особено полезно за бременни жени. Също така, телешкото месо прочиства кръвта и усилва съсирването, укрепва костите, нервната система (с помощта на фосфор).

Свинското месо съдържа огромно количество витамини от група В, арахидонова киселина и селен, които са естествени "антидепресанти".

Ако сте алергични, най-безопасното месо за вас е заекът. Протеинът в заешкото месо се усвоява на 96% (за сравнение, протеинът от говеждо месо се абсорбира само на 60%).

Висококачественото пилешко месо съдържа голямо количество линолова киселина, която помага за укрепване на имунната система, глутаминът в пилето нормализира нервната система, а ниацинът поддържа сърцето и нормализира нивата на холестерола.

Пуешкото е нискокалоричен диетичен продукт, който лесно се усвоява поради ниското съдържание на неразтворими мазнини. Това месо съдържа много калий, фосфор и не причинява алергии.

НИКОГА не мийте месо преди готвене

Свикнали сме винаги да мием всичко преди употреба или готвене. В смутни пандемични времена - още повече! Оказва се обаче, че изплакване...

Много хора обичат патицата, но смятат, че това месо е много мазно. Това е вярно, но малко количество от този продукт в диетата помага да се елиминират канцерогените от тялото, да се подобри състоянието на кожата и да се укрепи нервната система. Ето защо, ако е в умерени количества, тогава патешкото месо също е много полезно. Прекомерните количества могат да увеличат холестерола, да провокират чернодробни и стомашно-чревни заболявания.

Колко месо можете да ядете на ден

Европейските лекари препоръчват на здрав възрастен да яде червено месо не повече от 3 пъти седмично и не повече от 125 грама на хранене. Такава норма ще бъде доста безопасна и ще насити тялото с протеини. В други дни добавете риба, птици и зеленчуци към вашата диета. Освен това трябва ежедневно да ядете други протеинови храни, за да поддържате диетата си пълноценна.

Какво ще се случи с тялото, ако ядете месо всеки ден

Прекомерната консумация на месо води до повишаване нивата на холестерола в кръвта, така че хората със стомашно-чревни проблеми и сърдечно-съдови заболявания трябва да ядат по-малко месо.

Грешките, които допускаме при яденето и готвенето на бекон

Ако искате да приготвите бекон с хрупкава коричка, но не успявате, трябва да сте наясно с някои тънкости. Всъщност има особености не са...

Ако имате наднормено тегло, тогава трябва да се откажете от червеното месо и да отдадете предпочитание на белите меса. Червеното месо съдържа много наситени мазнини, които при нагряване също се трансформират във вредни канцерогени.

Здравните проблеми се предизвикват от синтетични добавки, консерванти и подобрители на вкуса, които присъстват в големи количества в колбасите. Ако ядете варено или задушено месо, тогава вредата от него е значително сведена до минимум. Въпреки това в домакинствата животните сега се хранят активно с хормони и антибиотици и като ядете такова месо, всички тези вещества също влизат в тялото ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com