Онкологът от световен ранг проф. д-р Кескин ще консултира безплатно в София

4279
Онкологът от световен ранг проф. д-р Кескин ще консултира безплатно в София
Снимка: Медикъл Караджъ

На 2 ноември 2019 г. в София екипа на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, ще имаме удоволствието да посрещнем отново световно признатия онколог проф. д-р Кескин. По покана на нашия управител Звезделина Лютфи онкологът ще гостува в България в рамките на нашата инициатива да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните и иновативни методи в медицината.

Консултациите с топ-онколога от Турция са подходящи за пациенти, нуждаещи се от второ мнение относно своето заболяване. Също така биха били полезни за всички пациенти, които се интересуват от възможността за лечение в чужбина, в частност от лечение в Турция.

Кой е проф. д-р Серкан Кескин?

Проф. д-р Серкан Кескин завършва Медицинския факултет към Тракийския университет през 2001 г. Впоследствие той специализира „Вътрешни болести“ и „Медицинска онкология“. Към момента доц. д-р Кескин ръководи Отделението по медицинска онкология в болница „Мемориал Шишли“ в Истанбул. Там той прилага индивидуализирани иновативни терапии за лечение на рак. Д-р Кескин е световно признат онколог със 70 научни публикации в международни издания. Също така той е член на редица професионални сдружения в Европа, САЩ и Турция.

Какво е новото в лечението на раковите образования, което той прилага в практиката си?

Лечението на рак бележи сериозно развитие през последните години. Това се доказва с факта, че ако през миналия век 5-годишната преживяемост при онко-болни пациенти е била около 50%, то в наши дни тя достига 80%.

Днес лекарствените терапии за лечение на рак се разделят на три групи:

• Първата е химиотерапия. Тя унищожава раковите клетки. Тъй като при нея наред с раковите клетки обикновено се засягат и здрави клетки, химиотерапията в много случаи е свързана със значителни странични ефекти.

• Вторият метод са таргетните терапии или т.нар. „умни“ лекарства. Те се прицелват само в раковите клетки. Техният механизъм на действие е свързан с блокиране на сигналите, които казват на раковите клетки да се делят и размножават.

• Третият механизъм за овладяване на рака е имунотерапията. Тя активира клетките на имунната система за битка с раковите клетки и по този начин лекува болестта. Имунотерапиите вече се прилагат при много видове рак, а научните изследвания за прилагането им продължават.

За по-успешно лечение на болестта, доц. д-р Кескин прилага в работата си генетично картографиране на рака. За да се повиши успеваемостта и намалят страничните ефекти при справянето с болестта, за него е важно да се прилага персонализирано лечение на рака, което да е съобразено с типа на заболяването и конкретния пациент. Чрез генетичното картографиране на рака се визуализира вътрешността на раковата клетка и се установява степента на увреждане.

NGS (Next Generation Sequencing)

NGS (Next Generation Sequencing) е методът, който се определя като ново поколение на секвениране. Той се осъществява чрез изследване на раковата тъкан или с обикновен кръвен тест. Това изследване подпомага избора на най-подходящата терапия, която ще въздейства най-ефективно върху туморните клетки с по-малко странични ефекти за конкретния пациент.

Например при пациент с рак на гърдата с взимането на клетъчни или кръвни проби се осъществява генетичното изследване на болестта. Въз основа на изследването се определя лекарството, което ще се използва и се конфигурира планът за лечение. По този начин оздравяването на пациента ще се реализира чрез избиране на по-ефективното лечение и използването на лекарства с по-малко странични ефекти.

За по-високата успеваемост при лечението на рак е необходимо да се прилага комплексен подход при всеки отделен случай. И макар днес ракът да е в групата на лечимите заболявания, за успешното му лечение след поставяне на диагнозата е необходима съвместна преценка и работа на различни специалисти в тази сфера. При планиране на лечението се вземат предвид допълнителни данни като възраст на пациента, други придружаващи заболявания, индивидуални предпочитания на болния и психо-социалното му състояние.

„Само пероралното или венозно приложение на правилното за болестта лекарство при болния от рак не може да се счита за успех. Тайната се крие в обичта и уважението към човека. Усилието да се вдъхне надежда, както и доверието на самия пациент и неговото семейство, са също неизменна част от успешното лечение“, подчертават специалистите от болница „Мемориал“.

Всички пациенти с онкологични заболявания, които желаят да се възползват от възможността за безплатни консултации с доц. д-р Серкан Кескин в София на 2 ноември 2019г., трябва да си запишат предварително час на телефоните на „Медикъл Караджъ“: +359 879 009 742 и +359 879 977 401.

По време на безплатните консултации пациентите трябва да представят всички медицински документи, с които разполагат по случая си до момента. Само така консултацията може да бъде максимално полезна за тях.

Имайте предвид, че прегледи няма да бъдат извършвани по време на консултациите. Безплатните консултации се провеждат на база медицинските документи с които разполага пациента към момента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com