X
 
 

През юни в София гостува един от най-добрите хирурзи по бъбречна трансплантация и диабетна хирургия - проф. д-р Алп Гюркан

1085 1
photo of През юни в София гостува един от най-добрите хирурзи по бъбречна трансплантация и диабетна хирургия - проф. д-р Алп Гюркан
Снимка: Медикъл Караджъ
Проф. д-р Алп Гюркан ще гостува на ЗИЦ Медикъл Караджъ на 21 и 22 юни 2019г. В рамките на своето гостуване, професорът по бъбречна трансплантация и диабетна хирургия ще проведе напълно безплатни консултации на български пациенти.

Идването на проф. д-р Гюркан е по покана на управителя на ЗИЦ "Медикъл Караджъ" и ще се проведе в рамките на инициативата ни да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните методи и технологии в медицината. Консултациите с проф. д-р Гюркан са подходящи за пациенти нуждаещи се от второ мнение относно своята диагноза или интересуващи се от лечение в чужбина.

Кой е проф. д-р Алп Гюркан?

Проф. Алп Гюркан е роден през 1959 г. в гр. Измир и е един от най-добрите бъбречни трансплантолози в южната ни съседка. Неговият екип е един от най-добрите в Турция както в трансплантациите на бъбрек, така и в диабетната и метаболитна хирургия. По време на цялата си кариера проф. д-р Гюркан е практикувал и преподавал обща и трансплантационна хирургия. Той създава четири центъра за бъбречна трансплантация, един от които е първата клиника за трансплантация на органи в Турция извън университетската болница. Тази клиника се превръща в най-значимия донорски център в цялата страна. Проф. Гюркан е водещ хирург и в четирите центъра, а работата му включва управление на екипи за трансплантации с над 30 души състав, управление на програми за обмен на органи и създаване и развитие на трансплантационни процедури.

В практиката си проф. Алп е извършил над 1800 бъбречни трансплантации. Успешно завършва и множество панкреасни и чревни трансплантации. В допълнение освен операциите по трансплантация, той извършва и над 3000 хирургични процедури, предимно стомашно-чревни онкологични операции, включително над 40 лапароскопски операции за хиатална херния и болестно затлъстяване.

Накратко основните постижения на проф. д-р Алп Гюркан са:

1. Създаване на първата клиника за трансплантация на органи в Турция извън университетската болница

2. Създаване на първата частна клиника за трансплантация на органи в Измир

3. Извършва първа лапароскопска бъбречна процедура от жив донор в Турция

4. Създава първата програма за обмен на органи (бъбреци) в Турция

5. Извършва първата чревна трансплантация в Турция

6. Работи за сформиране на Egean Transplant Society

7. Избран е за президент на Егейското хирургично дружество

Обучава много млади хирурзи в областта на общата хирургия и трансплантация като ръководител на отделение по хирургия и трансплантация

Към момента проф. д-р Гюркан практикува в Университетска болница "Окан", Истанбул, Турция, където и приема своите пациенти.

Зад гърба си професора има множество награди и публикации. Член е на:

а) Съюз на лекарите в Турция

б) Турско национално хирургично дружество

в) Американски колеж по хирургия

г) Егейско хирургично общество

д) Турска асоциация на институциите за трансплантация на органи

е) Европейска асоциация за диализа и трансплантация

ж) Турско общество по нефрология

Годишният успех при бъбречни трансплантационни операции, които извършва екипа на проф. Гюркан е 98%. При оперираните от диабет тип 2 пациенти 80% от тях са прекъснали приема на инсулин, а 65% са прекъснали приема на лекарства за диабет. Почти всички пациенти с диабет, на които са извършвани операции при затлъстяване, нямат необходимост да приемат лекарства за диабет. Сред всички пациенти, оперирани от екипа на проф. д-р Алп Гюркан, няма нито един починал пациент, без значение естеството на операцията - дали тя е бъбречна трансплантация, диабетна операция или метаболитна операция при затлъстяване.

Желаещите да се възползват от безплатните консултации с проф. д-р Алп Гюркан на 20 и 21 юни 2019г. трябва да си запишат предварително час на телефоните на здравен информационен център Медикъл Караджъ – 0879 977 401 или 0879 977 402, както и да предоставят на място всички медицински документи, с които разполагат до момента.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Бременна в осмия месец се самоуби

Бременна в осмия месец се самоуби в Бургас. Сигналът е получен преди около час от служителите на Първо РПУ в областния град. Инцидентът е възникнал...