Прогноза: Пикът в България ще е на 24 април, ето кога COVID-19 може да изчезне

19908
Прогноза: Пикът в България ще е на 24 април, ето кога COVID-19 може да изчезне
Снимка: Pixabay.com

12 дни до пика на COVID-19 в България, гласи поредна прогноза.

Според прогнозите на американския научно-изследователски Institute for Health Metrics and Evaluation, който се финансира от фондация на Бил Гейтс и Мелинда Гейтс, пикът на използване на медицинските ресурси у нас ще настъпи на 24 април, пълната социална изолация ще продължи до май, а епидемията ще отшуми у нас в началото на юни.

Разпростаняват ли коронавирус кърлежите и комарите?

С настъпването на пролетта започва да се появява и друг проблем – разпространението на комари, кърлежи и всякакви насекоми. Предв...

Това е първата и единствена неанонимна прогноза с календар и срокове. Според нея, към датата на пика България ще се нуждае от 349 легла при 17 973 налични, 87 легла с респиратори при 856 налични, а недостиг не се предвижда. От инвазивно вентилиране в деня на пика ще се нуждаят 74 пациенти. Прогнозните смъртни случаи са 309 и ще продължат до 21 май. Най-черни се очаква да бъдат дните от 24 до 27 април, когато се очакват по 10 починали на ден.

“От хора за хора”! Това разтопи сърцата на България

Институтът на Бил Гейтс се занимава преди всичко със статистики и препоръки за системите на здравеопазването по света, в частност досега е изследвал разпространението на туберкулоза, СПИН и малария. Изследванията се базират върху данни, получавани от правителствата на съответните страни, но институтът извършва и собствени проучвания в голям мащаб.

Think-tank-ът на Бил Гейтс създава модели, прогнозиращи развитието на COVID-19 на базата на брой население, брой на леглата и броя на респираторите в болниците с отчитане на мерките, които са взети в съответните държави. В показаната прогноза за България са посочени и взетите от българското правителство на 13 март т. г. мерки. Според директора на IHME д-р Кристофър Мъри страните, които са въвели достатъчно строги мерки за спазване на социална дистанция и социална изолация, вече могат да си отдъхнат, че проблемът е зад гърба им и най-лошият вариант им се е разминал. Според Мъри обаче е рано за преждевременен оптимизъм, докато не бъде открита ваксина.

Роди се бебето, което получи разрешение от ген. Мутафчийски "да излезе"

Преди няколко дни брeмeннa бългaркa, кoятo живee във Вeликoбритaния, cпoдeли шeгaджийcкo пиcмo дo прeдceдaтeля нa Нaциoнaлния oпeрaтивe...

ДИАГРАМАТА НА ВСЯКА ЕДНА ОТ ИЗСЛЕДВАНИТЕ СТРАНИ МОЖЕ ДА СЕ ВЛОШИ ДРАМАТИЧНО, АКО ГРАЖДАНИТЕ НАМАЛЯТ НАЛОЖЕНАТА ДИСТАНЦИЯ ИЛИ ОХЛАБЯТ ДРУГИТЕ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА!

* Според д-р Рафал Мостови от центъра за биотехнологии на Ягелонския университет в Краков изследванията на IHME не са „гледане на кафе“, а сериозна научна прогноза с професионален характер, базирана на сложна методология с отчитане на всичко, което се е случило в Ухан.

Линк към данните за отделните държави, които се актуализират ежедневно – ТУК

Автор: Красимир Крумов, bgtourism.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com