Променете това в дома си, за да сте щастливи пред новата година

27008
Променете това в дома си, за да сте щастливи пред новата година
Снимка: Gerd Altmann / Pixabay

Знаете ли, че цветовете подсъзнателно влияят на настроението ни и се свързват с определени емоции. Всъщност тази сфера е добре проучена, защото марките използват психологията на цветовете за създаването на плакати, емблеми и рекламни кампании. Тези тенденции се прилагат и в интериорния дизайн, като служат за създаването на уютна, позитивна и спокойна атмосфера.

Според експертите най-подходящите цветове за целта са жълто и зелено, следвани от светлите нюанси на синьо и розово. Изследванията показват, че хората най-често ги асоциират с „топлина“, „настроение“ и „радост“. Ако искате декорацията у дома да насърчава положителните емоции, включете следните тонове в дизайна на стаите:

1. Жълто

Оптимистичен и приветлив, това е цветът на слънцето и светлината. Нежните жълти нюанси не само изглеждат добре на стените, но и стимулират отделянето на хормона на щастието повече от други цветове. Този тон е подходящ за повдигане на настроението и подобряване на креативността. Добра идея е да го добавите в детската, спалнята, а също така и банята.

2. Зелено

Успокояващ и заземяващ цвят, който носи позитивната енергия на природата. Зеленото създава добра атмосфера както за релаксация, така и за концентрация и бодрост. То може да ви помогне да се отпуснете след напрегнат ден, но и да ви даде „зелена светлина“ за работа. Особено подходящо е за тези от нас, които обичат да се намират сред природата, а за още по-естествен ефект комбинирайте няколко различни нюанса на зеленото.

Тези витамини и минерали стимулират метаболизма и отслабването

Знаете ли, че някои витамини и минерали могат да бъдат ефективно допълнение към режима на хранене и упражнения. Тези елементи играят ва...

3. Светло синьо

Ведър и спокоен цвят, който ни напомня на безоблачно небе. Този тон има добро въздействие върху ума, а освен това символизира лоялността и доверието. Синьото се асоциира още с увереност и надежност. То е подходящ цвят за стимулиране на продуктивността, защото допринася за чувство на спокойствие и концентрация. Подхожда добре на стаи като спалнята, кабинета и банята. За приятна атмосфера използвайте синьо в по-мек и топъл нюанс.

4. Нежно розово

Цветът „розе“ носи сантименти на любов, щедрост и доброта. Светлите розови нюанси отразяват топлина и малко романтика. Но също така това е тонът на оптимизма и можем да го свържем с енергия, забава и вдъхновение. Този ведър цвят е подходящ за дневната и спалнята, като е най-добре да бъде в просторни стаи, които са добре осветено от слънцето. Розовото се асоциира с радост и позитивни емоции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Лекар: НЕ пропускайте закуската и вечерята

5 мита за плодовете и отслабването, в които трябва да спрете да вярвате

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Люляк - лечебните свойства, за които не предполагате

Може ли да се ядат яйца с хляб на закуска

Зелен чай - помага ли за отслабване

Независимо от възрастта, това са най-добрите витамини за всяка жена

8 изпитани домашни средства при болки в коленете

Първият признак за рак на гърдата не винаги е бучка: Ето за какво трябва да следите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com