Проучване: Пиете много кафе - бюстът ви намалява

6331
Проучване: Пиете много кафе - бюстът ви намалява
Снимка: iStock/Guliver

Всеки знае поговорката "Ние сме това, което ядем". В някои случаи обаче този израз има малко по-различно значение. Някои продукти не осигуряват на човешкото тяло строителен материал, а отнемат това, което вече е там.

На първо място, това касае кафето, обожавано от мнозина. Тази прекрасна напитка ободрява, придава сила, но също така дехидратира и - за най-голямо съжаление на нежния пол - води до намаляване на млечните жлези. Последното твърдение беше доказано наскоро от учени от университета в Лунд (Швеция).

Мъжете, които оглеждат женските гърди, живеят по-дълго

Още едно очарователно изследване. Макар че, повечето мъже отричат, обичат да се наслаждават на тази част от женските прелести. Бихме ка...

Внимание, кафе!

В една от най-старите и уважавани образователни институции в Лунд, през 2014-2017 г., група учени, ръководени от професор Елена Зернщрьом, проведе интересно проучване. В него участваха около 300 шведки на възраст от 21 до 48 години. Задачата на учените била да определят ефекта на определени храни върху женската красота.

Тъй като кафето в Европа е една от любимите напитки на милиони, изследванията не биха могли да се  направят без него. В експеримента участвали истинските любители на кафето, които ежедневно поглъщат от 3 до 5 чаши натурално кафе, и известен брой млади дами, с ограничен прием до една или две чаши дневно.

Проучването продължило около 2 години. Експертите от Лунд внимателно записвали коя дама колко кафе пие и как мерките ѝ се променят по време на експеримента. Оказало се, че закоравелите любители на кафето са загубили няколко сантиметра в гръдната си обиколка. В същото време естествено било взето предвид намаляването, дължащо се на жлезиста, а не на мастна тъкан (последната започва да "изчезва", когато жената отслабне).

Храните, които уголемяват бюста

Всяка жена знае как гърдите се отразяват на околните. Много жени се опитват да направят всичко възможно, за да ги уголемят. От повдигащ...

Кофеинът и естрогенът не са приятели

Шведските учени са установили, че голямо количество кофеин, постъпващо в организма, намалява производството на естроген, основният хормон на женската привлекателност и сексуалност. Дамите, които злоупотребяват с кофеина, причиняват изкуствено намаляването на производството на този хормон. Следователно – наблюдава се намаляване на млечните жлези.

Първата добра новина за феновете на кафето е, че са необходими повече от три чаши от любимата ви напитка на ден, за да получите описания ефект. Вторият плюс на пристрастяването към кафето е, че то може да помогне за намаляване на риска от рак на гърдата. Виновни за това са същите естрогени. Колкото по-малко са, толкова по-малко са шансовете за злокачествени новообразувания.

Необичайните свойства на кафето привличат все повече вниманието на учените. През декември 2017 г. в Станфордския университет група специалисти, ръководени от професор Ръсел Полдрак, установили, че кофеинът има положителен ефект върху невронните връзки в мозъка, намалявайки честотата на депресивни разстройства и някои други психични патологии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com