X
 
 

Психолог: Интернет ограбва детството на децата

2372 0
photo of Психолог: Интернет ограбва детството на децата
Снимка: iStock/Guliver
Интернетът може да бъде опасен за здравето на децата ни и дори да се стигне до развиване на зависимост. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин психологът д-р Христина Краева. Според нея интернет зависимостта е психично заболяване, което има пагубен ефект върху пълноценността на човешкия живот.

"Интернет зависимостта е съвременен проблем, който засяга преди всичко младите хора. Трудно е да си представим живота днес без компютъра, без информационните технологии, без социалните мрежи, но заедно с огромните преимущества се сдобихме и с много проблеми. Както казах, днес всичко се случва в интернет пространството – запознаваме се в интернет, поддържаме любовни и социални връзки в интернет, пазаруваме, провеждаме терапии, дори нашите деца играят в интернет", коментира тя.

Социалните мрежи - враг на човечеството?

Германският философ Маркус Габриел изказа остра критика за социалните мрежи в интернет. Според него главната опасност за човешкия мозък...

Краева отбеляза, че е много сложно да се определи границата до къде интернетът ни служи и ни обогатява и докъде ни пречи и ограбва детството на децата ни.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители