Силата е с вас: Как да победите магнитните бури и да престанат да ви действат неприятно

4712
Силата е с вас: Как да победите магнитните бури и да престанат да ви действат неприятно

Мрачните периоди с магнитни бури са изпитание за част от от хората. Тук обаче ще обсъдим абсолютно всичко, което ви е ключово, за да се преборите с тях. Както и в един момент ще ви разкрием начин, по който да разбирате винаги навреме с точност в коя част от седмицата ще се появат магнитни бури.

Колко процента от населението е под влиянието на магнитните бури и защо

Различни проучвания сочат, че близо 50 % от хората са подвластни на магнитните бури, а в последните десетилетия броят им повишава растежа си. Не всички от тях са наясно, че неразположението им, повишената нервност, крехкият сън, физическа слабост и меланхолия, трудност при фокусиране, са породени или подсилени от магнитните бури. Обръщаме внимание на това, че при някои хора различни видове дискомфорт възникват един или два дни преди започването на магнитната буря, а при други - в окото на бурята.

Това обаче не трябва да буди притеснения във вас - човек би могъл да се приспособи и потуши реакцията си към магнитната буря, ако изгради разумни навици и правилни стратегии за справяне. Истината е, че тези навици са адски полезни и ще допринесат за здравето ви така, че не само когато се разразяват магнитните бури, а винаги в ежедневието да имате перфектна кондиция и всеки да се интересува как я поддържате. Затова тук ще стане дума за онова, което ви е нужно да знаете за магнитните бури и какви техники да прилагате, за да се сблъскате с победен изход с тях.

Интересен въпрос: Метеочувствителни ли сте?

Ако се окаже, че магнитните бури предизвикват във вас неприятни усещания, то идват съмненията, че вие принадлежите хората, които реагират по-остро на различни климатични промени. Дори и да е така, това не трябва да ви докарва до отчаяние - всъщност почти половината от населението са метеочувствителни.

Какво е най-характерното за тях? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора страдат от различни промени в психическата нагласа, както и физически дискомфорт, когато има различни климатични промени. Смяната на сезоните, прекомерна влажност или прекалена сухота на въздуха, силните жеги или настъпващият студ, слънчевите изригвания им влияят доста повече, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора предимно са малко по-чувствителни от другите и притежават по-ранима психика. Понякога стават жертва на болезнени усещания в ставите или мускулите при по-сериозна амплитуда на времето. Невинаги успяват да спят добре. Характерна е също понижена работоспособност, разсеяност и отслабена концентрация. Усещането за задух е често срещано.

Хроничните заболявания са силно изразени при хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - в такъв случай промените във времето ви въздействат негативно . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват характерна слабост, трудности при заспиване и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако принадлежите към този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво бихте могли да направите по време на магнитните бури.

Най-добрите стратегии, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•Храненето - хапвайте следните храни

С какво ще се храните в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от изключително значение за вашата боеспособност срещу трудния период. Диетата, която ще ви даде сили срещу магнитните бури, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Слагайте на трапезата повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително полезен вариант са стафидите, кайсиите и печените ябълки. Чудесно подпомогат здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- От нещата, които може да приготвите вкъщи, от варивата сега е перфектният момент за боб и леща. Тези варива действат изключително облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: Най-подходящият вариант е да е ръжен, защото за него са характерни най-ценните съставки - витамините от групата Б, които имат особено силно въздействие за нервната система. Опитайте се да не консумирате белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Билковата ни аптека винаги е голяма, но тук ще ограничим до основните. Това са лайка, шипка, глог, мащерка, валериан, маточина. Може дори да си направите кипяща смес от няколко билки, които влияят наистина добре.

- Закуската е нещо, което е много важно за вас в този момент . Направете си нещо с елда - тя е изключително полезна. Ако сложите в кашата мляко, би било добре да е нискомаслено.

- Намалете месото, да се консумира повече риба.

• Полезни навици за добро здраве при магнитни бури

По време на магнитните бури задължително трябва да си почивате повече. Сънят е повече от задължителен - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, дайте шанс на следобедната дрямка.

Разходките са едно от най-важните неща в тези дни, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е точният момент. Не е от голяма важност разходката да е дълга, но едни приятни и бавни 30 минути ще са ви изцяло достатъчни. Ако не ви е до разходка и предпочитате да прекарате повече време вкъщи, то една кратка гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви повлияят добре също.

Игнорирайте обаче пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Поне с малко намалете цигарите. Не яжте пикантни и прекалено солени храни.

Освободете се от тежката физическа работа, както и от стреса. Редуцирайте кибиченето пред телевизора, компютъра и телефона. Забравете за устройствата със синя светлина преди лягане.

Половин таблетка аспирин, ако не ви причинява проблеми със стомаха и червата, ще има хубава роля в цялостния подход.

Можете да си вземате контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в хигиенните ви навици.

По-хубаво е да намалите консумирането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки са абсолютно забранени. Кофеинът пречи по време на магнитните бури, основно заради превъзбудата, която предизвиква.

Ключови решения не вземайте и не прекалявайте с шофирането.

Дали има изригвания - сайтът на БАН е мястото, до което да се допитате

Факт е, че в новинарските агенции е наситено с съобщения за магнитни бури. За съжаление обаче много малко от тях имат общо истината. Всъщност истината е, че има един-единствен подход, с който да се осведомите прецизно за бурите - той е на страницата на НИМХ на БАН.

Ето тук

.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com