Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скрити симптоми на бременност

21 декември 2021, 09:30 часа

Бременността е онзи период от живота на една жена, който никога не се забравя. С каквито и симптоми да е съпроводена една бременност, те биват оставени в миналото веднага, щом на бял свят се появи малкото човече, осмислящо живота на своите родители.

Често жените не обръщат внимание на тези симптоми, които всъщност са най-ранните признаци на зачеване. Някои дори ги наричат скрити симптоми на бременност.

Кои са скритите симптоми на бременност, за които не подозирате?

1. Болезнени гърди;

Много от дамите пропускат да отдадат значение на този симптом, тъй като в повечето случаи той е част от предменструалния синдром. Това всъщност е един от онези симптоми, който може да ни подведе и да не предполагаме, че сме бременни.

2. Появата на крампи;

Още един симптом, който успява да ни подведе и е характерен за предменструалния синдром. Когато оплодената яйцеклетка се захваща в маточната стена, се предизвикват спазми, които е възможно да подминете, особено ако са слаби.

3. Зацапване;

Това явление също е в резултат на имплантирането на яйцеклетката. В много от случаите, в които има бременност, се наблюдава подобно зацапване.

4. Умора и сънливост;

През първите седмици от бременността жената се чувства уморена и лишена от сили. Това често го отдаваме на натовареност, недоспиване или пък настинка. Поредният скрит симптом, който много от жените пренебрегват.

5. Потъмняване на зърната;

Не забравяйте да обръщате внимание на гърдите си, те могат много да подскажат за състоянието ви. Когато в тялото настъпят хормонални промени, зърната потъмняват.

НИКОГА не яжте това, ако сте бременни

6. Гадене и световъртеж;

Не малко от дамите, на които им предстои да станат майки, не обръщат внимание на този скрит симптом, защото смятат, че дискомфорт като гадене и световъртеж се появяват на по-късен етап. Бъдете бдителни и помнете, че понякога това се проявява още в самото начало. Не забравяйте, че всяка една бременност е уникална и протича по различен начин.

7. Подуване;

През бременността, когато има промени в хормоните, гладката мускулатура на червата се отпуска и се стига до образуване на газове и подуване.

8. Често уриниране;

Често пъти постоянното уриниране бива объркано с цистит или друга уринарна инфекция. Истината е, че това е един от сигурните симптоми на ранна бременност.

9. Главоболие;

Когато обема на кръвта нараства в тялото на жената, се стига до необяснимо главоболие. Пореден скрит ранен симптом.

10. Запек.

Бушуващите хормони в тялото на жената са виновни за ленивостта на червата.

Ако имате каквито и да е подозрения, свързани с бременност, не забравяйте да си направите тест или да посетите вашия лекар. Не пренебрегвайте скритите ранни симптоми на бременност, те могат да подскажат много за състоянието ви!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес