Специалисти разбиха в ефир създателката на чесново лекарство против рак

75725
Специалисти разбиха в ефир създателката на чесново лекарство против рак
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Не е имало клинични изпитания на „чесновото лекарство” на Надежда Вълкова в моята клиника по онкология. Това заяви завеждащият клиниката проф. д-р Галина Куртева.

Мога да посъветвам въпросната госпожа да използва чесъна само за дресинг и слата, каза Куртева в сутрешния блок на Нова телевизия. Тя е категорична, че подобни препарати, които са имуностимулатори, могат да попречат на лечението при рак.

С чесън българка се спаси от рак

С комбинация от химиотерапия и извлек от чесън и билки – мащерка, маточина, чубрица плюс спирт, Наташа Вълкова успява да се излек...

Самата Вълкова уточни, че продуктът ѝ е регистриран като хранителна добавка. Цехът ми е регистриран и се контролиран от БАБХ. Нека не бъркаме лекарственото средство с хранителната добавка – лекарственото средство трябва да има далеч по-строги тестове и разрешения, от здравното министерство най-малко.

Вълкова каза, че доц. Валентина Цекова, която била началник на онкологията в ИСУЛ, е наблюдавала чесновия препарат. Проф. Куртева обаче каза, че доц. Цекова вече не е жива – тя такова нещо не би направила. Вълкова призна, че няма документ с подпис на доц. Цекова за наблюдението на „чесновия препарат”. Тя обаче имаше положително мнение – чухме се през октомври миналата година, каза ми, че е зле и решихме да се чуем след празниците, заяви Надежда Вълкова.

Такива проучвания трябва да фигурират в специални комисии, на които и аз съм член. Вие, г-жо, лъжете, заяви категорично проф. Куртева. Преди да се правят предавания за такива неща, трябва да се консултирате със специалисти, добави тя. Развихря се истерия, сигурна е телевизионната водеща Нана Гладуиш.

Същевременно д-р Румяна Йорданова от БАБХ уточни, че за да стане някой продукт хранителна добавка, просто в състава му не трябва да има нещо, което да влиза в забранителен списък. Не трябва обаче в хранителните добавки да се приписват свойства да излекува болести, заяви тя.

Чесънът и броколите - мощни оръжия срещу рака

Меланомата, ракът на простата и определени форми на левкемия отслабват организма, като правят имунитета прекалено активен. Сътрудници о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com