Съвет на ендокринолог: жените над 40 да ядат по един жълтък

26926
Съвет на ендокринолог: жените над 40 да ядат по един жълтък
Снимка: https://pixabay.com

В тази статия ще ви представим ползите от приема на жълтък при проблеми със щитовидната жлеза. Истината е, че всяка една сред десет жени страда от проблеми с хормоналния баланс. Тук ще ви споделим съветите на ендокринолог относно проблемите със щитовидната жлеза. Тя се намира в предната част на шията под ларингса. Наподобява формата на пеперуда. Обикновено не се забелязва освен ако не е на лице някакъв проблем. Когато говорим за проблеми със щитовидната жлеза, има два варианта: хипофункция или хиперфункция. Хипофункцията означава, че щитовидната жлеза не произвежда достатъчно хормони, а хиперфункцията означава производство на хормони значително над нормалното ниво.

Какви са ползите от приема на яйчен жълтък при проблеми със щитовидната жлеза:

Най-важните неща, които трябва да знаете за щитовидната жлеза

Болестите на щитовидната жлеза нарушават работата на целия организъм, поради което често възникват проблеми с навременната диагноза. Хи...

Тирозин -  това е аминокиселина, която се съдържа в храните, богати на протеин. Помага при борба със стреса, образуването на бели и червени кръвни телца, включва се в нормалното функциониране на надбъбречната и щитовидната жлеза. Две яйца съдържат 0.5г тирозин. Тирозинът е добър помощник при наличие на стрес, тревожност и депресивни състояния, които са едни от симптомите при проблеми със щитовидната жлеза.

Йод – един жълтък съдържа близо 12мкг йод. Смята се, че липсата на достатъчни количества йод може да се превърне в една от главните причини за нарушения на мозъчното развитие още от ранна детска възраст. Едни от симптомите за недостиг на йод са: рязко увеличаване на теглото, косопад, умора, суха кожа, чувство за студ.

Селен – той е изключително важен за регулацията на тироидните хормони. Едно яйце съдържа близо 30% селен от препоръчителния дневен прием. Много от режимите за лечение на нарушения във функциите на щитовидната жлеза включват прием на селен. Нормалното функциониране на щитовидната жлеза допринася за добрия метаболизъм и има положително влияние върху емоционалните състояния.

Важно е да обръщаме внимание на щитовидната си жлеза, тъй като в ранните етапи от заболяването симптомите не са особено забележими и не ни правят впечатление. Стресът е един от основните вредители на щитовидната жлеза, той значително вреди на работата й и прави лечението още по – трудно. Дори проблемът да е насочен към щитовидната жлеза, това определено ще повлияе на функционирането на целия организъм. Важно е да посещаваме профилактични прегледи и да наблюдаваме тялото си за необичайни симптоми. Изследванията са една от задължителни стъпки при преглед. Консултацията с ендокринолог е нужда, за да разчете показателите от изследванията. Ако имате съмнения и сте забелязали някои от горепосочените симптоми, е желателно да посетите личния си лекар, тъй като тази статия няма за цел да поставя диагноза.

Храните, които съсипват щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза играе важна роля за балансираното функциониране на различни органи в тялото ни. Оказва се, че макар и несъзнателно е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com