Съвети за безболезнено епилиране

13855
Съвети за безболезнено епилиране
Снимка: iStock/Guliver

Гладката кожа е цел на всяка дама, а в последните години и на част от съвременните мъже. Това прави епилацията една от най-честите козметични процедури. Методите за премахване на нежеланото окосмяване са многобройни, като всеки от тях има своите плюсове и минуси, основният сред които е болката по време на процедурата. Как да премахнете косъмчетата и да се радвате на кожа като кадифе, преминавайки през минимален дискомфорт и болка?

Безболезнени начини за елипиране

Дамите, чувствителни към болката, които не могат да се възползват от удобството на епилатора и кола маската, се нуждаят от по-безболезнен метод за обезкосмяване. Те могат да изберат между доброто старо бръснене, депилатоар или фотоепилация.

Бръсненето е познато на дамите. Недостатъците му съвсем не са малко, но е безболезнена процедура. Освен ако не се порежете.

Кремът за депилация е средство за обезкосмяване, което се нанася върху участъка, който желаете да обезкосмите, оставя се да подейства от 3 до 15 минути според марката и посоченото върху опаковката време и се отстранява с шпатула. Заедно с крема падат и космите. Недостатък на този метод е, че новите косми поникват след само 3-4 дни. Това налага прилагане на метода поне 2 пъти в седмицата. Неприятно в повечето случаи е и миризмата на крема. Възможни са и кожни раздразнения, алергии. Важно е да направите тест за чувствителност, преди първоначална употреба. Налични са и пяни, които действат на същия принцип, но се нанасят по време на душ и не изискват толкова време, за да подействат.

Друг безболезнен метод е фотоепилацията. Може да се осъществи не само в салон, но и при домашни условия със специален уред, предназначен за домашна употреба. Методът освен безболезнен е и траен. Може да се радвате на месеци чиста и гладка кожа. Основава се на светлина, увреждаща фоликула на космите, без да причинява щети на кожата. Не е удачен за лятото, когато сте изложени на силно слънчево греене, което е важно да се избягва до седмица преди и след процедурата. Освен траен и безболезнен методът е лесен, достъпен и еднакво ефективен върху всички зони на тялото.

5 съвета как да намалите болката при останалите методи за епилиране

  • Ексфолирайте кожата, преди да пристъпите към кола маска или обезкосмяване чрез епилатор. Така ще премахнете мъртвата кожа, ще помогнете на врасналите се косъмчета да излезнат на повърхността и да е по-малко болезнено отстраняването им.

  • Работете под душа. Изберете уред, който е водоустойчив и премахнете космите под душа. Водата значително облекчава болезнените усещания и намалява дискомфорта. На пазара са налични много модели епилатори, които работят под вода. Изберете сред тях. Ако бюджетът ви не го позволява или нямате подобен уред, вземете гореща вана преди процедурата. Тя ще помогне за отваряне на порите и за по-лесно извършване на процедурата. Подсушете се и пристъпете към епилация. Тя ще бъде много по-малко болезнена от обикновено.

  • Изберете внимателно момента на процедурата. В първите дни на месечния цикъл дамите са по-чувствителни към болката, а в последните – болезнените усещания са притъпени. Имайте предвид този факт, избирайки дата за своята кола маска.

  • Не консумирайте кофеин – кафе, кола, съдържащи го добавки – няколко часа преди епилацията, тъй като събуждат сетивата и нервната система и изострят усещанията.

  • Стиснете кожата, която ще епилирате. Така ще намалите чувството за болка, ще направите епилирането по-лесно и по-ефективно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Билката, която е полезна при почти всяка болест

Защо не е полезно да се ядат само плодове?

Плодовете, които НЕ трябва да се ядат след 50 години

Листата и цветовете на този плод са полезни за простатата - берете ги през пролетта

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com