Тайните за млякото, които трябва да знаете

15543
Тайните за млякото, които трябва да знаете

Някои хора смятат, че млякото е много полезен хранителен продукт. Други – че след определена възраст не е добре да се приема. Според тях прясното мляко е храна за телета, а не за хора. И противно на традиционните вярвания то не подмладява, а състарява и дори е главен виновник за атеросклерозата, защото мазнините в млякото се натрупват по стените на артериите.

Въпреки това за мнозина млякото си остава един от най-ценните хранителни продукти. То съдържа всички вещества, необходими за нормалното функциониране на организма – пълноценни белтъчини, липиди, въглехидрати, витамини и неорганични соли.

Млякото е богат източник на калций и витамин D – необходими за изграждането и здравината на скелета, фосфор, витамин A , които подпомагащи умствената дейност и зрението, магнезий, калий, натрий и витамини от група B – незаменими за функционирането на сърдечно-съдовата и нервната система, витамини C и E.

Първоначланото предназначение на млякото се състои в осигуряване на растежа и развитието на новородения организъм, който не е неприспособен да възприема други хранителни продукти.

Какво ще се случи с тялото ни, ако спрем да ядем млечни продукти

Според последните изследвания, алергията към кравето мляко е най-често срещаната хранителна алергия при бебетата и децата. Около 2.5% о...

Млякото е отлично средство за запазване на младостта и красотата. Любителите на мляко се радват на гладка и стегната кожа, стройна фигура и здрави зъби. Нервната им система е уравновесена, а сънят им по-качествен.

източник: zdravoslovno.com

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com