Тази тинктура се бори с неприятните мазоли и кокоши тръни

23258
Тази тинктура се бори с неприятните мазоли и кокоши тръни
Снимка: https://pixabay.com

Мазолите и неприятните кокоши тръни са болезнени и създават невероятен дискомфорт. Хората предприемат какви ли не начини да се преборят с тях. Има още един такъв, наречен аспиринова тинктура, която е много ефективна и при разширени вени.

Когато обмяната на веществата на кожата бъде нарушена, се появяват кокоши тръни и мазоли. Разбира се, те могат да се появят и вследствие на носене на неудобни обувки дълго време. Обикновено се появят по стъпалата и ръцете. Създават болка и дискомфорт и ни ограничават от вършенето на ежедневните дейности. Освен това лесно могат да станат повече.

Кокоши трън - какво представлява и как да го излекуваме?

Това е, кожно оформление, колкото загрозяващо, толкова и неприятно. Появява се върху кожата на ходилото, но за разлика от мазол или оби...

За да излекувате кокоши трън, се изисква постоянство и воля. Понякога мислите, че той е изчезнал и прекъсване лечението и после виждате как се появява отново. Много често се случва лекарствата, които купувате, да не помагат. Тогава обръщате поглед към народната медицина и бабините рецепти, които могат да ни помогнат за редица болежки, включително мазоли и кокоши тръни. Аспириновата тинктура е една такава рецепта.

За целта ще ви трябват 10 хапчета аспирин, които се разтварят в 250 мл спирт 70%. Сипете разтвора в стъклено шише и изчакайте два дни. Преди да започнете третирането, накиснете краката в леген с топла вода. След 5 минути натъркайте със сода за хляб, подсушете. Разклатете шишето с тинктурата, потопете марля в сместа и поставете върху областта с мазола или кокошия трън. Увийте с фолио, за да не се мести. Обуйте чорап и оставете за цялата нощ.

Сутринта изплакнете крака с топла вода и пак със сода. Подсушете и намажете мястото с лимонов сок. Намажете с глицерин или хидратиращ крем. Правете това 10 дни и ще видите как кокошия трън ще изчезне.

Правете същото, ако имате мазоли по стъпалата. Ще изпитате истинско облекчение и те ще изчезнат. Тази тинктура ще ви осигури по-здрава кожа, мека и гладка на допир.

4 натурални средства при упорити мазоли

Мазолите са проблем, с който всеки се е сблъсквал. Дори след педикюр и специална грижа за краката, роговите кожни израстъци все още мог...

Ако пък имате разширени вени, нанесете аспиринова тинктура върху областта. След час ще усетите облекчение, болката ще отшуми и ще можете да се движите спокойно.

Може да опитате тази народна рецепта за лечение на мазоли и кокоши трън, но на първо място се доверявайте на лечението, предписано от лекар или специалист по кожни образувания. Изберете това, което дава траен ефект, за да не се занимавате непрекъснато с неприятния дискомфорт от появата на мазоли или кокоши тръни. Ако пък сте изпробвали мехлеми и лекарства и те не помагат, нищо не ви пречи да опитате и тази рецепта, която със сигурност ще даде резултат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Кои чайове ще ви помогнат в борбата с напълняване

Кои чайове са изключително полезни за здраво сърце

Кои са най-полезните чайове за черния дроб

5-те най-лоши закуски за здравето

Билката, която е полезна при почти всяка болест

Защо не е полезно да се ядат само плодове?

Плодовете, които НЕ трябва да се ядат след 50 години

Листата и цветовете на този плод са полезни за простатата - берете ги през пролетта

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com