Учени доказаха: Ако пиете кафето по това време сутрин - то е полезно

22208
Учени доказаха: Ако пиете кафето по това време сутрин - то е полезно
Снимка: iStock

Много хора започват деня си с чаша прясно кафе. Някои хора дори не могат да функционират без него. Но тъй като кафето също е доста кисело, пиенето на кафе преди закуска може да не е най-добрият вариант за всички. Разберете кога трябва да пиете кафето си сутрин. 

Празен стомах

Според Nutrition Twins, Lyssie Lakatos и Tammy Lakatos Shames, няма нищо лошо в пиенето на кафе на празен стомах. Стига стомахът ви да не е прекалено чувствителен. Те казаха на Well + Good: „За много хора пиенето на кафе на празен стомах е добре, но за други, които са чувствителни, това може да предизвика гадене, както и гастроезофагеален рефлукс.“ Това означава, че за някои хора би било по-добре да пият кафето си, след като са яли нещо. 

Но някои хора може да бъдат повлияни от кофеина по различни начини. Има хора, които се тревожат или потрепват от пиенето на кафе. Особено ако го пият на празен стомах. Ето защо тези хора биха могли да се възползват от пиенето на кафе със закуската си. Само за да забавите ефектите, които кофеинът може да има върху вас. Според Nutrition Twins това е така, защото някои тела преработват кофеина по-бързо от други. Това означава, че времето от деня, в което трябва да пиете кафе, зависи изцяло от това как се чувствате, когато го пиете.

Лекар каза бърз лек за кашлица - само една лъжица и започва да действа 

Стефани Нелсън, водещ учен по хранене в MyFitnessPal, каза пред Well + Good: „Ако пиете кафе на празен стомах и ефектите ви притесняват, тогава е по-добре да хапнете нещо с кафето си. Въпреки това, ако не изпитвате проблеми със стомаха, след като пиете кафе на празен стомах, няма нищо вредно да пиете кафе преди закуска.

Време на деня

Но може да има идеално време да получите дневната си доза кофеин. И това не е правилно, когато се събудите. Според Nutrition Twins тялото ви произвежда много кортизол, след като се събудите. Това означава, че вече ще получите естествен тласък на енергия веднага след като станете от леглото. Ако изчакате няколко часа след като се събудите и след това изпиете първата си чаша кафе, ще получите повече от ползите от кофеина. Според Well + Good те казаха: „Кофеинът от кафето ще ви бъде от полза, ако изчакате няколко часа нивата на кортизола да спаднат, преди да го изпиете.“ 

Така че отсега нататък, никога няма да се събудите уморени и гроги, защото знаете точно кога да изпиете първата чаша Джо!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

7 основателни причини да ядете повече ягоди

Кой НЕ трябва да яде варени яйца

Чао на високото кръвно - тези супер трикове вършат чудеса

Лекар: Тези храни водят до диабет дори и ако не ядете захар

Може ли да се яде козунак при диабет?

Магнитните бури ви влиият неприятно? Открийте тук дали сте метеозависими - веднага ще ви стане ясно

Лекар: Дори най-мазното месо няма да вдигне холестерола, ако го ядете с това

3 здравословни навика, които са пагубни за черния дроб

Колко яйца може да изядете наведнъж - съвет от лекар

Какво може да ядете на Великден, ако имате диабет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com