Удря магнитна буря? Ето начина да сложим край на страданията: мерките са бързо действащи и полезни

31857
Удря магнитна буря? Ето начина да сложим край на страданията: мерките са бързо действащи и полезни

Мрачните периоди с магнитни бури са понякога бедствие за сериозен процент от хората. В този много полезен за вас текст обаче ще прегледаме обстойно абсолютно всичко, което ви е от първостепенно значение, за да се преборите с тях. Както и обезателно ще ви предоставим начин, по който да узнаете с точност в кой период ще се явят магнитни бури.

Кои хора се влияят зле

Смята се, че почти 48 % от хората реагират бурно на магнитните бури, а в последните десетилетия броят им повишава растежа си. Не всички от тях са наясно, че личното неразположение, повишената нервност, нарушенията в съня, физическа слабост и меланхолия, трудност при фокусиране, са породени или подсилени от магнитните бури. При немалко хора различни видове дискомфорт се проявяват един или два дни преди самата магнитна буря, а при други - в окото на бурята.

Не се паникьосвайте обаче - със съвсем малки усилия човек може да се адаптира и минимизира реакцията си към магнитната буря, ако промени навиците си и поне за няколко дни изпробва ефективни стратегии за олекотяване на ситуацията. Истината е, че тези навици са изключително подходящи за вас и ще ви въздействат здравословно така, че не само когато започнат магнитните бури, а винаги в ежедневието да сте в много добра кондиция. Затова тук ще направим кратък списък на всичко, което ви е изключително важно да знаете за магнитните бури и какви стратегии да използвате, за да се сблъскате с победен изход с тях.

А дали сте метеочувствителни?

В случай, че магнитните бури ви влияят лошо, то по всяка вероятност вие принадлежите към хората, които страдат от повишена метеочувствителност. Дори и да е така, това не трябва да създава във вас притеснения - всъщност почти половината от населението са метеочувствителни.

Какво е най-характерното за тях? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора страдат от различни промени в психическата нагласа, както и физически дискомфорт, когато има различни климатични промени. Смяната на сезоните, прекомерна влажност или прекалена сухота на въздуха, тежките жеги или пронизващият студ, слънчевите изригвания им влияят доста повече, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора предимно са малко по-чувствителни от другите и притежават по-ранима психика. Понякога им се стоварват болезнени усещания в ставите или мускулите при рязка промяна на времето. Случва им се да не заспиват добре през нощта. Обикновено се оплакват от понижена работоспособност, разсеяност и трудности при концентрация. Субективното усещане за задух е обичаен симптом.

Хроничните заболявания влияят не много добре на хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - със сигурност промените във времето имат негативно въздействие върху вас . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват характерна слабост, проблеми със съня и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако принадлежите към този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво специалистите съветват да направите по време на магнитните бури.

Няколко хитрини, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•Какви храни да хапвате по време на магнитна буря

Как ще изглежда менюто ви в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от първостепенна важност за здравословния ви статус. Диетата, която ще подкрепи тялото и духа, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Слагайте на трапезата повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително уместен вариант са стафидите, кайсиите и печените ябълки. Много добре влияят на здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- От домашните гозби, от варивата сега е най-доброто време за боб и леща. Тези варива действат облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: Обърнете внимание на това да е ръжен, защото изобилства витамините от групата Б, които имат силно въздействие за нервната система. Опитайте се да не консумирате белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Изборът е много голям, но тук ще ограничим до основните. Това са шипка, валериан, мента, глог, мащерка, маточина. Може дори да си направите отвара от няколко билки, които влияят отлично.

- Закуската е нещо, което не ви съветваме да изпускате . Направете си нещо с овес. Ако сложите в кашата мляко, внимавайте за това да е нискомаслено.

- Внимавайте с месото, да се консумира повече риба.

• Полезни навици за добро здраве при магнитни бури

По време на магнитните бури задължително трябва да си почивате повече. В никакъв случай не пропускайте добрия сън - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, осигурете си малко повече от следобедната дрямка.

Разходките са едно от най-важните неща в тези дни, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е най-подходящият момент, в който да се отдадете на тях. Не е задължително разходката да е дълга, но едни приятни и бавни 30 минути ще са ви изцяло достатъчни. Ако не ви е до разходка и предпочитате да си стоите вкъщи, то една кратка гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви повлияят добре също.

Има и неща, от които ще е добре да се лишите - това са пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Редуцирайте цигарите. Не яжте пикантни и твърде солени храни.

Отложете физическите напрежения. Редуцирайте дългия престой пред телевизора, компютъра и телефона. Ключови са часовете преди лягане - тогава дръжте устройствата настрани.

Половин таблетка аспирин, в случай, че не ви носи болки в стомаха, ще изиграе допълнителна и благоприятна роля в цялостния подход.

Можете да въведете в ежедневните грижи за себе си контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в хигиенните ви навици.

Никак не се препоръчва поглъщането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки нещо, което не ви е необходимо. Кофеинът пречи по време на магнитните бури, основно заради превъзбудата, която предизвиква.

Предприемането на важни начинание не е препоръчително и шофирайте внимателно.

Точна проверка - най-сигурното място за консултация

Навярно сте установили, че в социалните мрежи е наситено с съобщения за магнитни бури. За съжаление обаче повечето не са верни и подвеждат читателите. Принципно има един-единствен подход, с който да се информирате за бурите - намира се на страницата на НИМХ на БАН.

Ето тук

.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com