Вода с лимон всяка сутрин - ползи за организма

31922
Вода с лимон всяка сутрин - ползи за организма
Снимка: iStock/Guliver

Ранните утрини са по-приятни с чаша горещо кафе. Какво обаче ще се случи с тялото ви, ако замените горещата кофеинова напитка с чаша с вода, в която сте изцедили половин лимон? Открийте в статията тайните на свежата напитка, приготвена за минута, носеща здраве, свежест и тонус.

Какви са ползите от консумацията на топла вода с лимон?

Чудодейните свойства за здравето на водата с лимон

Свързваме питейната вода с лимон главно с отслабването. От няколко години се смята, че пиенето на вода с лимон на празен стомах помага ...

Лимонът е отличен източник на витамин С, който е мощен антиоксидант, предпазващ тялото от увреждащото действие на свободните радикали, зареждащ го с енергия, тонус и здраве. Витамин С има укрепващо имунната система действие, повишава устойчивостта на организма към вирусни инфекции – нещо, което е от съществена важност през студените месеци и в сезона на грипа. Започвайки деня с чаша вода, в която е разтворен половин лимон, вие предоставяте отличен старт на тялото си, доставяте му поне половината от необходимата за деня доза витамин С и го подготвяте да се справи с вирусните инфекции. Лимоновият сок влияе положително на косата, кожата, ноктите, храносмилателната система, оказва детоксикиращо действие върху черния дроб, предпазва от бъбречни инфекции.

Освежаващото действие на напитката е друг съществен плюс. Тя събужда сетивата, помага да пробудите по-лесно тялото си и да го подготвите за предстоящите дейности през деня.

Хидратацията е от съществено значение за здравето на организма. Кафето дехидратира. Навикът да изпивате няколко кафета на ден, пропускайки водата в студеното време, води до дехидратация, суха и раздразнена кожа, поява на фини линии и бръчки, здравословни проблеми. Чаша вода сутрин е идеален начин да хидратирате тялото след нощта, да си осигурите нужната живителна течност, за да стартирате деня с енергия и тонус.

Приемът на вода, в която е разтворен сокът на лимон, помага и за поддържането на тънка талия и стройна фигура. Лимонът доставя на тялото и ценни минерали и витамини.

Какви са здравословните ползи от пиенето на вода с лимон сутрин

Започването на деня с чаша вода с лимон винаги е актуалната тенденция за здраве и хранене. През зимата обръщаме повече внимание на съдъ...

Каква грешка правим при приема на вода с лимон?

Основната и най-често срещана грешка е обелването на лимона. Кората на плода съдържа много ценни вещества, тя е по-богата като съдържание дори от сърцевината на лимона. Съветваме ви да я настържете и консумирате и нея. Не пропускайте обаче да измиете щателно лимона дълго под течаща топла вода, преди да преминете към изстискването му и към настъргването на кората. Може и да оставите лимона вътре в чашата с топла вода, след като е изстискан, и да покриете чашата с чинийка. Изчакайте да се запари за поне 20-тина минути. Времето е достатъчно, за да преминат всички полезни вещества във водата, а тя да стане хладна и по-приятна за пиене от горещата. След като изпиете течността, може да си хапнете лимончето, за да доставите допълнително полезни витамини на тялото. Избирайте по-зрели лимони, по-сочни, който са по-лесни за изцеждане. Не добавяйте към напитката захар или подсладители. Изпийте я чиста. Час по-късно може да посегнете към кафето и да му се насладите с чиста съвест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com