Защо е ВАЖНО да консумираме точно тези 3 билки

8608
Защо е ВАЖНО да консумираме точно тези 3 билки
Снимка: iStock

С времето човек остарява и това няма как да бъде предотвратено. Ако обаче искате да забавите този процес и отново да се оглеждате в огледалото със самочувствие и усмивка на лице, трябва да знаете какви билки да консумирате. Днес ще ви споделим за свойствата на три растения, дар от природата, които имат способността да забавят стареенето и да поддържат сияйния вид на кожата на лицето ни.

Никога не подценявайте билките, защото те притежават естествени антиоксиданти и други полезни свойства, успяващи да намалят признаците на стареене.

Ето кои са 3 – те билки, които е препоръчително да консумирате:

• Бял трън;

Лечебните свойства на тази билка са признати още преди хилядолетие. Екстрактът, който се извлича от семената на растението, съдържа около 20% мастни киселини и 80% силимарин, който е мощен антиоксидант.

10-те най-добри добавки, с които да забавим процеса на стареене

За да забавите стареенето и да живеете старостта здрави и енергични, трябва да действате системно: да се предпазвате от слънчевите лъчи...

Тази билка позволява да се използва самостоятелно или като съставка в козметични продукти, защитаващи лицето основно от бактерии и токсини. Белият трън има свойството да пречиства черния дроб и да насърчава производството на антиоксиданти, борещи се със стареенето.

• Джинджифил;

Джинджифилът е растение, което всеки познава. Обикновено сме свикнали да го консумираме на чай. Всеизвестно е, че коренът от джинджифил действа укрепващо на имунната система. Той е много предпочитан най-вече през зимните месеци и ни помага да се преборим с всякакви настинки и грипове.

Силни лечебни билки, които се намират на една ръка разстояние

Дали обаче знаете, че джинджифилът има силен анти ейдж ефект? Това се дължи основно на противовъзпалителните му свойства. Растението способства облекчаването на възпаленията, както и подпомага усвояването на хранителните вещества. В него се съдържат повече от 50 ценни антиоксиданти, стимулиращи процеса на зарастване на увредените клетки.

Разкриха как тютюнопушенето ускорява стареенето

Добрата новина за хората, които планират да спрат пушенето е, че само две седмици след изпушването на последната цигара кожата ви започ...

Благодарение на корена на това растение кожата ви може да изглежда завидно по-гладка и красива. Фините линии около очите ще намалеят драстично и ще предотвратите отпускането на кожата.

Ако се чудите как да го консумирате, веднага ще ви отговорим. Добавяйте по една чаена лъжичка настърган джинджифил към чая си.

• Златен корен.

Тази билка най-често бива използвана за намаляване на стреса, напрежението и тревожността. Златният корен позволява да се приема под формата на капсули или като чай, чиито ефект основно е релаксиращ.

Консумирайте тези билки и сами ще се уверите как те са способни да забавят стареенето на кожата ви!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com